Категорія
Новини
Дата

Deutsche Bahn обіцяє допомогу «Укрзалізниці» у відбудові інфраструктури

Deutsche Bahn обіцяє довгострокову допомогу та підтримку «Укрзалізниці». Сторони підписали меморандум, який передбачає співпрацю в галузі міжнародних вантажних перевезень, повідомила пресслужба УЗ.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

- Зокрема, домовленість передбачає отримання допомоги у відбудові залізничної інфраструктури. Вона також охоплює співпрацю для розширення коридорів залізничних вантажних перевезень, пропускної спроможності терміналів та консультаційні послуги для запровадження європейських стандартів в управлінні залізницею.

- Мета нового партнерства – покращення залізничних вантажних перевезень, зокрема сільськогосподарських. 

- DB Cargo допоможе розробити та модернізувати вантажні коридори для перевалки між широкою та європейською коліями. Як зазначили в УЗ, вже зараз є можливість отримати доступ до деяких великих вантажних вузлів західної залізничної мережі України за допомогою вантажних вагонів європейської колії, і це значно скорочує час транспортування вантажів. 

- Також розглядається можливість використання українських вагонів-хоперів для збільшення експорту зерна до ЄС, оскільки ці вагони вміщують набагато більші обсяги зерна, ніж контейнери. 

- Крім того, DB продовжить допомагати УЗ у розвитку структур корпоративного управління, які, серед іншого, є обов’язковими для отримання Україною фінансової допомоги на відновлення. 

- Deutsche Bahn планує забезпечити УЗ запчастинами й розглядає можливість надання вантажних вагонів, хоча їх потрібно буде переобладнати для широкої колії, що потребуватиме додаткових зусиль.

Контекст

DB та УЗ почали працювати разом над модернізацією та реформуванням залізничної системи України ще до того, як Росія розпочала загарбницьку війну. 

DB вже надав УЗ захисний одяг на суму близько €500 000. У липні на зустрічі Спільноти європейських залізничних та інфраструктурних компаній (CER), що проходила у Відні, залізничні компанії взяли на себе зобов’язання надати екстрену допомогу та закликали виділити достатнє фінансування для плану відбудови України.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні