Для стабілізації ситуації з електрикою у Києві необхідно два–три тижні – Кличко /Shutterstock
Категорія
Новини
Дата

Для стабілізації ситуації з електрикою у Києві необхідно два–три тижні – Кличко

Shutterstock

Для стабілізації ситуації з електропостачанням у столиці і ліквідації наслідків атак Росії знадобиться орієнтовно кілька тижнів, про це в ефірі телемарафону повідомив мер Києва Віталій Кличко.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • За словами мера, у Києві наразі екстрені відключення світла, які продовжуються в усіх районах. 
  • «У зв’язку з великою нестачею та дефіцитом відключення коливаються приблизно від години. Ми знаємо, що у нас пікове навантаження. Від 20 до 50% – це дефіцит електроенергії. Цей баланс залежить від споживання, пікових навантажень та іншого», – каже Кличко.
  • За його словами, наразі фахівці ліквідовують наслідки повторюваних атак на енергосистеми Києва.
  • «Ми зв’язалися з фахівцями «Укренерго», які кажуть, що якщо не буде жодних форс-мажорних обставин, тоді вони сподіваються протягом двох–трьох тижнів усунути проблематичні моменти, пов’язані з атаками ракет і дронів, під час яких було пошкоджено системи енергозабезпечення», – повідомив міський голова Києва.
  • Кличко закликав громадян і бізнес обмежити споживання електроенергії. «Ризик так званого великого блекауту, коли нестача енергії може призвести до ще більших наслідків і ще більшого відключення, є. Тому вкрай важливо економити», – додав він.

Контекст

Вночі 27 жовтня російські окупанти знову обстріляли енергетичну інфраструктуру, повідомили в НЕК «Укренерго». Було пошкоджено обладнання магістральної мережі української енергосистеми в центральних областях. За даними компанії YASNO, дефіцит електроенергії в Києві може становити 30%.

28 жовтня за розпорядженням НЕК «Укренерго» в Київській області тривають екстрені відключення світла. Через значні пошкодження та дисбаланс в енергосистемі можливі застосування більш тривалих відключень електропостачання. Про це йдеться в повідомленні ДТЕК «Київські регіональні електромережі». Раніше повідомлялося, що компанія скасувала обмеження.

 У ДТЕК працюють над новими графіками відключення киян від світла – вони будуть тривалішими, ніж досі. За день-два компанія зможе показати графіки. Зазначається, що кількість годин, протягом яких потрібно буде залишатися без світла, має бути збільшена з чотирьох до шести годин.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні