Для стабілізації ситуації з електрикою у Києві необхідно два–три тижні – Кличко /Shutterstock
Категорія
Новини
Дата

Для стабілізації ситуації з електрикою у Києві необхідно два–три тижні – Кличко

1 хв читання

Shutterstock

Для стабілізації ситуації з електропостачанням у столиці і ліквідації наслідків атак Росії знадобиться орієнтовно кілька тижнів, про це в ефірі телемарафону повідомив мер Києва Віталій Кличко.

Ключові факти

  • За словами мера, у Києві наразі екстрені відключення світла, які продовжуються в усіх районах. 
  • «У зв’язку з великою нестачею та дефіцитом відключення коливаються приблизно від години. Ми знаємо, що у нас пікове навантаження. Від 20 до 50% – це дефіцит електроенергії. Цей баланс залежить від споживання, пікових навантажень та іншого», – каже Кличко.
  • За його словами, наразі фахівці ліквідовують наслідки повторюваних атак на енергосистеми Києва.
  • «Ми зв’язалися з фахівцями «Укренерго», які кажуть, що якщо не буде жодних форс-мажорних обставин, тоді вони сподіваються протягом двох–трьох тижнів усунути проблематичні моменти, пов’язані з атаками ракет і дронів, під час яких було пошкоджено системи енергозабезпечення», – повідомив міський голова Києва.
  • Кличко закликав громадян і бізнес обмежити споживання електроенергії. «Ризик так званого великого блекауту, коли нестача енергії може призвести до ще більших наслідків і ще більшого відключення, є. Тому вкрай важливо економити», – додав він.

Контекст

Вночі 27 жовтня російські окупанти знову обстріляли енергетичну інфраструктуру, повідомили в НЕК «Укренерго». Було пошкоджено обладнання магістральної мережі української енергосистеми в центральних областях. За даними компанії YASNO, дефіцит електроенергії в Києві може становити 30%.

28 жовтня за розпорядженням НЕК «Укренерго» в Київській області тривають екстрені відключення світла. Через значні пошкодження та дисбаланс в енергосистемі можливі застосування більш тривалих відключень електропостачання. Про це йдеться в повідомленні ДТЕК «Київські регіональні електромережі». Раніше повідомлялося, що компанія скасувала обмеження.

 У ДТЕК працюють над новими графіками відключення киян від світла – вони будуть тривалішими, ніж досі. За день-два компанія зможе показати графіки. Зазначається, що кількість годин, протягом яких потрібно буде залишатися без світла, має бути збільшена з чотирьох до шести годин.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні