Категорія
Новини
Дата

«Додатковий простір для інвестицій». Маркетплейс Ebay планує звільнити 4% співробітників

Фірма електронної комерції eBay Inc планує звільнити 500 співробітників у всьому світі, що становить 4% від загальної чисельності її персоналу, пише Reuters. Акції компанії зросли приблизно на 1% на вторинному ринку.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Це зрушення дає нам додатковий простір для інвестицій і створення нових ролей у перспективних галузях – нових технологіях, клієнтських інноваціях і ключових ринках», – сказав головний виконавчий директор Ebay Джеймі Янноне в зверненні до співробітників.
  • Багато американських компаній, від Goldman Sachs Group Inc до Alphabet Inc, цього року звільнили тисячі людей, щоб пережити спад попиту, викликаний високою інфляцією та зростанням процентних ставок.

Контекст

Технологічні компанії збільшили чисельність персоналу під час пандемії, але були змушені скоротити штат через зменшення доходів від реклами та хиткі економічні перспективи. Amazon.comMeta та Microsoft Corp. були одними з найбільших компаній, які нещодавно оголосили про зменшення штату, тоді як Alphabet Inc., материнська компанія Google, заявила в пʼятницю, що скоротить близько 12 000 робочих місць, що становить понад 6% її глобальної робочої сили. Spotify Technology SA планує звільнити 6% штату, або приблизно 600 співробітників.

Німецька компанія SAP планує скоротити до 3000 робочих місць по всьому світу, або близько 2,5% своєї робочої сили. Рішення ухвалили після різкого падіння прибутку найбільшої в Європі компанії – розробника програмного забезпечення.

За даними консалтингової компанії Challenger, Gray & Christmas Inc., найбільша кількість скорочень робочих місць у 2022 році відбулася в технологічному секторі – 97 171 за рік, що на 649% більше, ніж у попередньому році.

Intel урізає заробітну плату своїм менеджерам та керівникам вищої ланки, що є незвичайним кроком американського виробника мікросхем задля економії коштів, щоб витримати очікуваний спад у першій половині цього року, пише Financial Times. Найближчим часом американська Dell скоротить близько 6650 співробітників через падіння попиту на продукцію. Це приблизно 5% всієї штатної чисельності виробника ПК.

Zoom Video Communications Inc. звільнить 1300 співробітників, або 15% персоналу. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні