Категорія
Новини
Дата

Dell скоротить близько 6650 співробітників через падіння попиту на ПК

1 хв читання

Найближчим часом американська Dell скоротить близько 6650 співробітників через падіння попиту на продукцію. Це приблизно 5% всієї штатної чисельності виробника ПК, пише Bloomberg

Ключові факти

  • Такі заходи знадобилися після різкого зниження обсягів продажу ПК, бо період пандемії характеризувався підвищеним попитом, і він знизився, зазначає агентство. За словами керівництва Dell, ринкові умови продовжують погіршуватися з непередбачуваним майбутнім. 
  • За оцінками IDC, у IV кварталі обсяги постачання ПК цієї марки скоротилися в річному порівнянні на 37%. Якщо врахувати, що Dell близько 55% усієї виручки отримує від реалізації ПК, то для неї це може стати суттєвою проблемою. 
  • Скорочення витрат, яке раніше зводилося до припинення найму нових працівників та зниження витрат на компенсацію відпочинку, тепер має вийти на новий рівень. Компанія планує провести реструктуризацію підрозділів. 
  • Після нового етапу скорочень чисельність персоналу Dell досягне мінімального за шість років рівня. Детальнішу оцінку поточного стану Dell керівництво компанії дасть 2 березня, коли буде опубліковано черговий фінансовий звіт.

Контекст

Зміна бізнес-моделей і нестабільна економіка спричинили скорочення в технологічній галузі. Зокрема, Ілон Маск удвічі зменшив кількість співробітників Twitter після придбання компанії. Напередодні Meta, материнська компанія Facebook і Instagram, оголосила про звільнення 11 000 співробітників – приблизно 13% робочої сили. Snap Inc., материнська компанія конкурентного додатку Snapchat, також зменшує витрати, заявивши в серпні, що скоротить 20% своєї робочої сили. Аmazon скоротить 10 000 працівників, що становить близько 3% корпоративного та 1% глобального штату гіганта електронної комерції. До 2000 співробітників ірландського підрозділу Intel отримали тримісячну неоплачувану відпустку в межах заходів зі скорочення витрат американського чипового гіганта.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні