Категорія
Новини
Дата

Dell скоротить близько 6650 співробітників через падіння попиту на ПК

Найближчим часом американська Dell скоротить близько 6650 співробітників через падіння попиту на продукцію. Це приблизно 5% всієї штатної чисельності виробника ПК, пише Bloomberg

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Такі заходи знадобилися після різкого зниження обсягів продажу ПК, бо період пандемії характеризувався підвищеним попитом, і він знизився, зазначає агентство. За словами керівництва Dell, ринкові умови продовжують погіршуватися з непередбачуваним майбутнім. 
  • За оцінками IDC, у IV кварталі обсяги постачання ПК цієї марки скоротилися в річному порівнянні на 37%. Якщо врахувати, що Dell близько 55% усієї виручки отримує від реалізації ПК, то для неї це може стати суттєвою проблемою. 
  • Скорочення витрат, яке раніше зводилося до припинення найму нових працівників та зниження витрат на компенсацію відпочинку, тепер має вийти на новий рівень. Компанія планує провести реструктуризацію підрозділів. 
  • Після нового етапу скорочень чисельність персоналу Dell досягне мінімального за шість років рівня. Детальнішу оцінку поточного стану Dell керівництво компанії дасть 2 березня, коли буде опубліковано черговий фінансовий звіт.

Контекст

Зміна бізнес-моделей і нестабільна економіка спричинили скорочення в технологічній галузі. Зокрема, Ілон Маск удвічі зменшив кількість співробітників Twitter після придбання компанії. Напередодні Meta, материнська компанія Facebook і Instagram, оголосила про звільнення 11 000 співробітників – приблизно 13% робочої сили. Snap Inc., материнська компанія конкурентного додатку Snapchat, також зменшує витрати, заявивши в серпні, що скоротить 20% своєї робочої сили. Аmazon скоротить 10 000 працівників, що становить близько 3% корпоративного та 1% глобального штату гіганта електронної комерції. До 2000 співробітників ірландського підрозділу Intel отримали тримісячну неоплачувану відпустку в межах заходів зі скорочення витрат американського чипового гіганта.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні