Категорія
Новини
Дата

Доступний роумінг для українців за кордоном продовжили ще на пів року

Українці зможуть і далі спілкуватися з близькими в Європі за доступними тарифами європейської зони вільного роумінгу. Про це домовилися під час зустрічі уряду України з Єврокомісарами, повідомила пресслужба Мінцифри. Загалом 27 операторів мобільного та фіксованого зв’язку України та інших країн Європи підписали спільну заяву про забезпечення доступного роумінгу задля підтримки України ще на пів року.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Vodafone та Vega, а загалом 27 операторів мобільного та фіксованого зв’язку України та інших країн Європи підписали спільну заяву про забезпечення доступного роумінгу задля підтримки України, повідомили в пресслужбі компанії. 
  • Оператори надалі зобов’язалися надавати один одному послуги роумінгу за зниженими цінами, щоб забезпечити доступний роумінг для українських абонентів за кордоном. Впровадження зобов’язань, які взяли на себе підписанти угоди, діятимуть пів року.
  • Як зазначили в Мінцифри, також європейська сторона підтвердила готовність схвалити оновлений Додаток 17-3, що стане потужним кроком до вільного роумінгу з Європою на постійній основі. 
  • Ще один пріоритет Мінцифри у співпраці з ЄС – запуск технології 5G та приєднання до транспортних 5G коридорів ЄС. «Це дозволить вивести український звʼязок на новий рівень якості», – наголосили в міністерстві.

Контекст

У квітні минулого року оператори мобільного зв’язку з країн ЄС та України підписали спільну заяву, якою засвідчують наміри співпрацювати задля забезпечення доступного або й безкоштовного роумінгу між ЄС та Україною. Представниця ЄК Катарина Матернова зазначала, що це може бути однією з перших підвалин для майбутньої угоди щодо роумінгу між Україною та ЄС.

24 липня премʼєр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна планує незабаром приєднатися до роумінгового простору ЄС. За його словами, це дасть можливість здійснювати дзвінки між ЄС та Україною без додаткових витрат, а також дозволить українцям користуватися мобільним інтернетом за домашніми тарифами.

У вересні президентка Єврокомісії Урсула Фон дер Ляєн заявила, що Україна приєднається до зони роумінгу ЄС. Після Ради асоціації Україна – ЄС за підсумками засідання 5 вересня ЄС підтвердив своє зобов’язання вивчити можливості для довгострокової домовленості про скасування плати за роумінг між ЄС та Україною.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні