Категорія
Новини
Дата

Dragon Capital продала складський комплекс у Київській області. Приблизна вартість – до $40 млн

1 хв читання

Логістичний комплекс Amtel Dragon Capital /Фото Facebook

Логістичний комплекс Amtel загальною площею 100 208 кв. м був найбільшим об’єктом у портфелі Dragon Capital Фото Фото Facebook

Компанія Dragon Capital Томаша Фіали продала складський комплекс Amtel у Київській області. Угода відбулася у березні 2024 року. Покупець – компанія «Гістіон» із Херсону, свідчать дані YouControl.

Ключові факти

  • Amtel – логістичний комплекс класу А і загальною площею 100 208 кв. м. Він був найбільшим об’єктом у портфелі Dragon Capital. 
  • Новий власник Amtel – ТОВ «Гістіон» із Херсону. Антимонопольний комітет України надав «Гістіону» дозвіл на придбання Amtel через купівлю «Міжнародної логістичної компанії» в листопаді 2023 року. Зміна власників відбулася у березні 2024 року, свідчать дані YouControl. 
  • Засновники «Гістіона» – Олег Лебеденко та Геннадій Гірін. Підприємці володіють торговою маркою фабрики дверей «Новий Стиль» – New Style Door Factory, свідчать дані інформаційної системи УКРНОІВІ.
  • Гірін – CEO мережі «33 м2», яка об’єднує 25 будівельних супермаркетів. Також йому належить торговельна марка компанії і частка в ТРЦ «Суворівський» у Херсоні, свідчать дані YouControl. Лебеденку належить торгова марка будівельних матеріалів Betonera.
  • Суму угоди в Dragon Capital не називають.
  • Вартість продажу Amtel могла становити від $350 до $400 за кв. м для такого об’єкта, підрахував консультант на ринку нерухомості на умовах анонімності. Це сума без урахування податків і додаткових витрат на угоду. Виходячи з цих оцінок, загальна вартість логістичного комплексу могла скласти $35–40 млн. 

Контекст

Перед повномасштабною війною група Dragon Capital володіла 778 000 кв. м. Зараз – близько 531 000 кв. м комерційної нерухомості: за період війни компанія втратила три об’єкти і ще три продала.  

Окрім продажу Amtel, у 2022–2023 роках група знайшла нових власників для двох офісних центрів у Києві

БЦ на вул. Діловій у Києві придбало Товариство Червоного Хреста України, випливає з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно. 

БЦ «Пори року» у 2023 році купила компанія Soft Construct Limited. Її бенефіціари – громадяни Вірменії Віген та Ваге Бадалян. Вони – співвласники глобального розробника ПО для гемблінга BetConstruct. У грудні 2022 року вони вийшли з числа співзасновників букмекера «Вбет Україна», свідчать дані YouControl.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні