Категорія
Новини
Дата

Джо Байден та лідери Конгресу США досягли консенсусу щодо допомоги Ізраїлю та Україні – сенатор Шумер

Президентом США Джо Байден та лідери Конгресу за зустрічі у неділю, 14 квітня, досягли «консенсусу» щодо допомоги Ізраїлю та Україні. Про це на прескоференції повідомив сенатор, лідер більшості у Сенаті Чак Шумер, пише ABC News.

Ключові факти

  • Байден зустрівся з лідером більшості в Сенаті Шумером, спікером Палати представників Майком Джонсоном, лідером меншості в Палаті представників Хакіемом Джеффрісом і лідером меншості в Сенаті Мітчем МакКоннеллом.
  • За результатами зустрічі Шумер висловив сподівання, що цього тижня можна буде «щось зробити, щоб допомогти обом країнам».
  • Він зазначив, що найкращим виходом було б, щоб Палата представників розглянула та ухвалила схвалений Сенатом законопроєкт про іноземну допомогу на суму $95 млрд.

Контекст

13 лютого Сенат США у фінальному голосуванні підтримав законопроєкт про виділення $95 млрд допомоги Україні, Ізраїлю і Тайваню без міграційної реформи. Голосування завершило майже тиждень дебатів у Сенаті та чотири місяці суперечок із приводу прохання Байдена про фінансування України. З того часу документ про допомогу союзникам залишався заблокованим.

У суботу, 13 квітня, колишній президент США Дональд Трамп дав зрозуміти, що «республіканці готові підтримати додаткову допомогу Україні, якщо вона буде надана у формі кредиту».

Після зустрічі із спікером Палати представників Джонсоном у своєму маєтку Мар-а-Лаго Трамп заявив, що вони розглядають «це прямо зараз», і думають про те, щоб «зробити це у формі кредиту, а не просто подарунка».

«Ми продовжуємо роздавати подарунки на мільярди і мільярди доларів, і ми розглянемо це питання. Але набагато важливішим для мене є той факт, що Європа має зробити крок вперед і дати гроші. Якщо вони не дадуть співмірно, мені буде прикро, тому що вони постраждають набагато більше, ніж ми», – сказав він.

Джонсон заявив напередодні що палата Представників спробує ще раз проголосувати за військову допомогу Ізраїлю у відповідь на атаку Ірану. Проте він не уточнив, чи буде пакет підтримки України обʼєднаний з допомогою Ізраїлю.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні