Категорія
Новини
Дата

ЄС доведеться вжити заходів проти імпорту газу та нафти з РФ – голова Євроради

Європейський Союз рано чи пізно вдасться до заходів проти імпорту газу та нафти з РФ, вважає голова Європейської ради Шарль Мішель.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключова цитата

«Ми посилюємо наші санкції, щоб зберегти максимальний тиск на Кремль. Новий пакет включає заборону на імпорт вугілля. І я думаю, що заходи проти нафти і навіть газу теж знадобляться рано чи пізно», – заявив Шарль Мішель у Twitter 6 квітня.

Контекст

Єврокомісія напередодні анонсувала пʼятий пакет санкцій ЄС після масових звірств окупантів на території населених пунктів Київської області. Планується, що він включатиме заборону на імпорт вугілля з РФ, заборону російським суднам заходити у порти ЄС. Проте, санкції щодо суден не зачеплять перевезення агропродукції та енергоресурсів. Загалом пакет санкцій оцінюється майже в €20 млрд на рік.

У разі повного ембарго на російські енергоносії РФ втратить понад $130 млрд доходів на рік. Заборона на імпорт вугілля матиме найменший вплив серед всіх енергоносіїв. Ціна питання – $3,5 млрд на рік. Це менше, ніж оціночна вартість техніки, яку РФ втратила тільки за перші два тижні боїв з українською армією.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні