Категорія
Новини
Дата

ЄС готує нові санкції проти РФ. Пакет включає «нафтову опцію»

Країни Європейського Союзу розглядають шостий пакет санкцій проти РФ, який включає обмеження щодо енергетичного сектора. Про це повідомили міністри МЗС Литви Габріелюс Ландсбергіс та Данії Йєппе Кофод у Люксембурзі, пише CNN.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • У Люксембурзі відбудеться зустріч глав МЗС країн-членів ЄС, на якій обговорять новий пакет санкцій проти РФ через війну в Україні. 
  • «Я радий, що Єврокомісія дала ясно зрозуміти, що ми починаємо роботу над шостим пакетом із «нафтовою опцією». Сподіваюся, цього разу спрацює», – заявив Ландсбергіс.
  • Кофод не уточнив чи розглядається заборона на імпорт російської нафти, але дав зрозуміти, що обмежувальні заходи стосуватимуться «енергетичного сектора».

Контекст

8 квітня ЄС опублікував п’ятий пакет санкцій, який містить вугільне ембарго, закриття портів для російських кораблів, санкції проти банків та фізосіб.

У разі повного ембарго на російські енергоносії РФ втратить понад $130 млрд доходів на рік. Заборона на імпорт вугілля матиме найменший вплив серед всіх енергоносіїв. Ціна питання – $3,5 млрд на рік. Це менше, ніж оціночна вартість техніки, яку РФ втратила тільки за перші два тижні боїв з українською армією.

7 квітня Європейський парламент закликав Раду ЄС запровадити додаткові санкції проти РФ за її війну проти України. Серед заходів – повне ембарго на енергоносії з РФ.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні