ЄС планує запровадити нові санкції проти Білорусі та Ірану через підтримку війни в Україні /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

ЄС планує запровадити нові санкції проти Білорусі та Ірану через підтримку війни в Україні

1 хв читання

Getty Images

Європейський Союз виступить із новими санкціями, зокрема, для Білорусі, реагуючи на її роль у війні, яку Росія розпочала проти України, заявила президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, пише «Інтерфакс-Україна». Також блок і надалі чинитиме санкційний тиск на РФ та Іран.

Ключові факти

  • «Ми виступимо з новими санкціями для Білорусі, реагуючи на її роль у цій російській війні в Україні», – сказала президент ЄК у Брюсселі.
  • За словами фон дер Ляєн, ЄС продовжуватиме «робити все у своїх силах, щоб підтримати хоробрий український народ». «Ми продовжуватимемо чинити тиск на Кремль із санкційним режимом так довго, скільки знадобиться, ми розширимо ці санкції для тих, хто у військовому відношенні підтримує російську війну, таких як Білорусь чи Іран», – додала вона.
  • Крім того, президент ЄК заявила, що ЄС продовжуватиме підтримувати Україну у фінансовому відношенні, а також економічному та гуманітарному.

Контекст

У грудні Рада Європейського Союзу затвердила девʼятий за рахунком пакет санкцій проти Росії через розвʼязану війну проти України. Пакет санкцій запроваджує нові заходи експортного контролю та обмеження на товари і технології подвійного призначення. Також санкції торкнулися товарів і технологій, які можуть сприяти технологічному вдосконаленню російського сектору оборони та безпеки. Санкції введено проти 168 російських компаній, повʼязаних із військово-промисловим комплексом.

Перед цим держави Європейського Союзу підтримали запровадження додаткових санкцій проти Ірану у звʼязку з поставками військових безпілотників до Росії, а також жорстоким придушенням Тегераном протестів у країні. Зокрема, ЄС запровадив обмежувальні заходи щодо чотирьох фізичних та чотирьох юридичних осіб у звʼязку з поставками Тегераном безпілотників до Росії.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні