ЄС планує запровадити нові санкції проти Білорусі та Ірану через підтримку війни в Україні /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

ЄС планує запровадити нові санкції проти Білорусі та Ірану через підтримку війни в Україні

Getty Images

Європейський Союз виступить із новими санкціями, зокрема, для Білорусі, реагуючи на її роль у війні, яку Росія розпочала проти України, заявила президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, пише «Інтерфакс-Україна». Також блок і надалі чинитиме санкційний тиск на РФ та Іран.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Ми виступимо з новими санкціями для Білорусі, реагуючи на її роль у цій російській війні в Україні», – сказала президент ЄК у Брюсселі.
  • За словами фон дер Ляєн, ЄС продовжуватиме «робити все у своїх силах, щоб підтримати хоробрий український народ». «Ми продовжуватимемо чинити тиск на Кремль із санкційним режимом так довго, скільки знадобиться, ми розширимо ці санкції для тих, хто у військовому відношенні підтримує російську війну, таких як Білорусь чи Іран», – додала вона.
  • Крім того, президент ЄК заявила, що ЄС продовжуватиме підтримувати Україну у фінансовому відношенні, а також економічному та гуманітарному.

Контекст

У грудні Рада Європейського Союзу затвердила девʼятий за рахунком пакет санкцій проти Росії через розвʼязану війну проти України. Пакет санкцій запроваджує нові заходи експортного контролю та обмеження на товари і технології подвійного призначення. Також санкції торкнулися товарів і технологій, які можуть сприяти технологічному вдосконаленню російського сектору оборони та безпеки. Санкції введено проти 168 російських компаній, повʼязаних із військово-промисловим комплексом.

Перед цим держави Європейського Союзу підтримали запровадження додаткових санкцій проти Ірану у звʼязку з поставками військових безпілотників до Росії, а також жорстоким придушенням Тегераном протестів у країні. Зокрема, ЄС запровадив обмежувальні заходи щодо чотирьох фізичних та чотирьох юридичних осіб у звʼязку з поставками Тегераном безпілотників до Росії.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні