Категорія
Новини
Дата

ЄС розглядає ембарго на вугілля з РФ, заборона імпорту нафти та газу наразі не планується – Bloomberg

Європейський Союз розглядає можливість повного ембарго на імпорт вугілля з РФ у відповідь звірства російських військових в Україні. Заборона на поставки нафти та газу поки що не планується, пише Bloomberg з посиланням на джерела, знайомі з цим питанням.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Посли країн ЄС вже обговорили заборону поставок російського вугілля. Передбачається, що ембарго на вугілля з РФ буде додано до нового пакету санкцій.
  • Крім того, ЄС планує посилити чинні санкції, закривши лазівки для їх обходу.
  • Очікується також, що Єврокомісія заборонить вʼїзд до ЄС більшості російських вантажівок та заход кораблів до портів ЄС, повідомили джерела.
  • Наразі ЄС не планує запроваджувати санкції щодо нафти чи газу, зазначає видання. 

Контекст

ЄС готує пакет нових санкцій проти Росії на тлі масових звірств окупантів на території населених пунктів Київської області. Посли країн ЄС планують 6 квітня обговорити, зокрема, ембарго на російські енергоносії.

У разі повного ембарго на російські енергоносії РФ втратить понад $130 млрд доходів на рік.

Вугілля має найменший вплив серед всіх енергоносіїв, які ЄС купує в РФ. Ціна питання – $3,5 млрд на рік. Це менше, ніж оціночна вартість техніки, яку РФ втратила тільки за перші два тижні боїв з українською армією.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні