Категорія
Новини
Дата

Ferrexpo побудувала за $40 млн склад концентрату на Полтавському ГЗК

Гірнича компанія Ferrexpo ввела в експлуатацію дільниці фільтрації та склад концентрату на дробильно-збагачувальній фабриці (ДЗФ) Полтавського гірничо-збагачувального комбінату (Полтавського ГЗК). Загальна вартість проєкту – понад $40 млн, йдеться в пресрелізі компанії.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Новозбудована будівля вміщує необхідне технологічне обладнання для роботи трьох пресфільтрів. Приміщення закритого складу може вмістити до 35 000 т сировини й призначене для зберігання виготовленого на ДЗФ надлишкового залізорудного концентрату.
  • Як пояснила Ferrexpo, в умовах ускладненої логістики, що спричинена повномасштабним вторгненням, цей склад допомагає компанії регулювати планові обсяги виготовлення й постачання продукції міжнародним клієнтам.
  • «Раніше, коли спостерігався надлишок виробленого концентрату, ми були змушені зупиняти якусь із секцій фабрики, бо не мали куди подіти надлишкову сировину», – зазначив Ігор Ведмідь, начальник ДЗФ Полтавського ГЗК.
Ferrexpo побудувала за $40 млн склад концентрату на Полтавському ГЗК /Фото 1

Склад концентрату на дробильно-збагачувальній фабриці Полтавського ГЗК. Фото: Ferrexpo

Контекст

Загальне виробництво залізорудних котунів та концентрату Групи Ferrexpo в Полтавській області становило 4,15 млн т, що на 33% менше, ніж у попередньому році. Ferrexpo повʼязує скорочення виробництва з наслідками російської агресії проти України.

Ferrexpo – залізорудна компанія з активами в Україні. Компанії Fevamotinico S.a.r.l., підконтрольній Костянтину Жеваго, належить 50% Ferrexpo, компанії BlackRock – 6,74%. Ferrexpo належить 100% акцій Полтавського ГЗК, 100% Єристівського ГЗК та 99,9% Біланівського ГЗК.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні