Категорія
Новини
Дата

Ferrexpo скоротить виробництво через збільшення запасів та блокування портів

Ferrexpo скоротить виробництво залізорудних котунів через проблеми з логістикою та збільшення складських запасів готової продукції, йдеться у повідомленні компанії. Група веде переговори з операторами в Центральній Європі щодо можливостей морського експорту.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • У січні-травні 2022 року Ferrexpo скоротила виробництво котунів на 8% – до 4,4 млн т порівняно з аналогічним періодом минулого року.
  • Складські запаси готової продукції збільшилися на 0,4 млн т у березні-травні. Це пов’язано, зокрема, з блокуванням українських портів, обстрілами залізничної та дорожньої інфраструктури. Через це Ferrexpo вирішила скоротити виробництво на літній період. 
  • Компанія збільшить виробництво, як тільки буде вирішено проблеми логістики, зазначив CEO Ferrexpo Джим Норт.
  • Ferrexpo також веде переговори з портовими операторами в Центральній Європі щодо можливостей морського експорту, в той час як українські чорноморські порти залишаються закритими, йдеться у повідомленні.

Контекст 

Гірничодобувна група Ferrexpo Костянтина Жеваго виробляє високоякісні котуни – один із преміальних продуктів серед українських виробників гірничо-металургійної продукції. 

За І квартал 2022 року Ferrexpo виробила 2,7 млн т залізорудних котунів. Це майже не відрізняється від результату за І квартал 2021 року та на 11% менше, ніж за попередній квартал. Водночас група продала 2,6 млн т котунів.

Після початку повномасштабної війни РФ проти України Ferrexpo налагодила постачання вантажів на європейський ринок залізницею через західний кордон. Частину котунів компанія також відправляла баржами. Однак чергове пошкодження інфраструктури після ракетного удару РФ по південно-західній Україні зменшило можливості групи використовувати свій баржевий флот, заявили в компанії. У 2021 році компанія поставила баржами в Європу 0,8 млн тонн продукції.

За результатами 2021 року виробництво залізорудних окатків на підприємствах Ferrexpo склало 11,2 млн тонн, що відповідає показникам 2020 року. Обсяг продажів залізної руди зменшився на 6% до 11,3 млн тонн (2020 рік: 12,1 млн тонн).

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні