Категорія
Новини
Дата

Фонд Сергія Притули за добу зібрав 366 млн грн на ударні Байрактари

Благодійний фонд Сергія Притули разом із автором телеграм-каналу «Лачен пише» Ігорем Лаченковим зібрали за добу 366 млн грн, щоб закупити три ударні безпілотники Bayraktar TB2. Цих коштів вистачить на два БПЛА. Цільова сума — 500 млн грн. Про це йдеться на сторінці Притули у Фейсбуці.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Добу тому, о 9.00 ми розпочали збір коштів в рамках проєкту «Народний Байрактар». Розуміючи на який захмарний бюджет ми замахнулись. Але і усвідомлюючи важливість того, чим можемо посилити Повітряні Сили ЗСУ. Минула доба… Станом на 9.00 23.06 ви задонатили…296 000 000 грн!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!», — написав Притула.
  • З бюджету фонду на проєкт виділено 60 млн грн. Отже, сумарно на безпілотники зібрали 366 млн грн. Цього вже вистачить на два Bayraktar TB2.

Контекст

Притула вирішив відзначити свій день народження запуском нового збору коштів у межах проєкту «Народний Байрактар». БФ підписав угоду з метою купити три турецьких ударних БПЛА «Байрактар» для повітряних сил ЗСУ. Запуск ініціативи він анонсував у відеозверненні, яке поширив у соцмережах.

«Цей день настав. Ми купуємо Bayraktar. І я запрошую вас приєднатися до цієї благородної справи. Наш фонд підписує контракт, згідно з яким планується закупити три Bayraktar і передати їх до Повітряних сил ЗСУ», — сказав Притула. Ціль — 500 млн грн ($15 млн) за тиждень, 60 млн грн ($2 млн) з яких на проєкт виділили з бюджету фонду. 

Переказати кошти на рахунок БО Благодійний фонд Сергія Притули можна у Приват24 і Mono. Реквізити для SWIFT-переказу, Paypal, Patreon і рахунки у криптовалюті — на сайті фонду.

Телеведучий також продає свою картину «Батько і мати. Два сонця гарячих», гроші з продажу якої підуть на Байрактари. Стартова ціна — $10 000. Ставки криптою будуть прийматись на NFT-маркетплейсі OpenSea.

Раніше литовський журналіст Андрюс Тапінас також запустив кампанію зі збирання коштів на придбання безпілотника Bayraktar для України. Усього за 3,5 дні жителі Литви зібрали цільові €5 млн на БПЛА. Загалом вдалося зібрати €5,9 млн. Виробник ударних безпілотників, компанія Baykar, заявила, що подарує Литві Bayraktar TB2, який вона планувала купити для Збройних сил України. Зібрані кошти підуть на закупку ракет для безпілотника, гуманітарну допомогу тощо.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні