Категорія
Новини
Дата

Франція заарештувала віллу та квартиру російського олігарха Фрідмана 

У Франції заарештували віллу та квартиру підсанкційного російського олігарха Михайла Фрідмана. Про це повідомили «Схеми» з посиланням на міністерство фінансів Франції.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Було заарештовано віллу Copab у Сан-Тропе, яка, згідно з розслідуванням «Схем» («Радіо Свобода»), належить сімʼї засновника Альфа-банку Михайла Фрідмана. 
  • Як зʼясували журналісти, вілла записана на французьку фірму SNC COPAB. Її бенефіціарами є дочки Михайла Фрідмана Лариса та Катерина Фрідман, ще 1% належить його колишній дружині Ользі Айзіман. Документи, що підтверджують це, є у розпорядженні «Схем».
  • Зазначається, що Фрідман заробляв на віллі від €180 000 до €440 000 на місяць завдяки її здачі в оренду. На території вілли є басейн, сауна, хамам, джакузі та окремий майданчик для гвинтокрила.
  • Крім того, у Парижі заарештовано квартиру Фрідмана. Вона так само записана на дочок і дружину Фрідмана через компанію SCI.

Контекст

28 лютого 2022 року введено санкції проти Михайла Фрідмана. Він став одним із перших олігархів, який потрапив до санкційного списку ЄС. В обґрунтуванні вказано: Фрідман має міцні зв’язки з адміністрацією Путіна, збудував бізнес за рахунок наближеності до влади. Водночас його звинувачують у сприянні окупації Криму в 2014 році. Санкційні обмеження передбачають заморожування активів, заборону на перерахування коштів і заборону в’їзду на територію ЄС.

На Ольгу Айзіман також накладено санкції Євросоюзу, які введено 8 квітня.

Крім вілли родини Михайла Фрідмана, до переліку заморожених активів внесли ще 61 об’єкт нерухомості, що належить підсанкційним особам. Імена власників цієї нерухомості не розголошують.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні