Категорія
Новини
Дата

GlobalLogic придбала американську Mobiveil. Компанія посилює напрямок розробки вбудованого програмного забезпечення

Третій із найбільших IT-роботодавців України компанія GlobalLogic оголосила про підписання угоди про придбання Mobiveil, спеціалізованої фірми з надання послуг вбудованої інженерії зі штаб-квартирою в США. Про це йдеться у пресрелізі компанії.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Придбання Mobiveil розширить наявні можливості GlobalLogic у сфері вбудованого програмного забезпечення. Воно є необхідним для нових цифрових продуктів і послуг у ключових галузях, включаючи напівпровідникову, автомобільну, медіа, медичну галузь та High Tech, зазначила компанія.
  • Угода також надасть GlobalLogic негайний доступ до значного резерву кваліфікованих кадрів, йдеться у пресрелізі.
  • GlobalLogic отримає переваги від інженерних центрів Mobiveil, розташованих у п’яти місцях у США та Індії. Ці центри доповнять існуючі центри GlobalLogic у Центральній та Східній Європі. 
  • Компанія розраховує, що компетенції Mobiveil розширять можливості GlobalLogic щодо вбудованого програмного забезпечення, апаратного забезпечення та технологій ASIC.
  • Троє співзасновників Mobiveil, Раві Туммарукуді, Гопа Періядан і Шрінівасан Дурайсвамі, приєднаються до команди GlobalLogic Leadership.

Контекст

GlobalLogic, компанія групи Hitachi, допомагає проєктувати та створювати інноваційні продукти, платформи й цифрові рішення. Вона має експертизу в сферах автопрому, комунікацій, фінансових послуг, охорони здоров’я, медіа й розваг, промисловості, напівпровідників і технологій. 

Центральний офіс GlobalLogic знаходиться в Кремнієвій долині у США, а інжинірингові та дизайн-центри розташовані по всьому світу. Глобальний штат – близько 30 000 інженерів по всьому світу, з них понад 20% – в Україні. GlobalLogic активно розширюється у Європі. Компанія має понад 2000 інженерів у Польщі, близько 700 – у Словаччині, близько тисячі – у Румунії.

За майже два роки війни команда GlobalLogic в Україні зменшилася на понад 1000 фахівців – до менше ніж 6500 людей. Головна причина – ринок перебуває не в найкращому стані, а експорт IT-послуг у 2023 році програє показникам 2022-го. Як відсутність механізму бронювання працівників та «єВідрядження» стали причиною втрати мільйонних контрактів, читайте в інтервʼю Forbes з Head of Legal у GlobalLogic Ukraine Дмитром Лигановим.

Mobiveil Inc. – американська технологічна компанія, яка була заснована в 2011 році. Вона спеціалізується на розробці кремнієвої інтелектуальної власності (SIP), платформ і рішень для ринків зберігання, мереж, споживчих пристроїв, корпоративних і мобільних пристроїв. Mobiveil пропонує широкий спектр SIP-ядер, платформ і послуг, включаючи: контролери зберігання, контролери мереж, контролери вбудованих систем, адаптери інтерфейсу, памʼять, мобільні рішення.

Штаб-квартира Mobiveil розташована в Кремнієвій долині з центрами інженерних розробок у Мілпітасі, Каліфорнія, Ченнаї, Бангалорі, Хайдарабаді та Раджкоті, а офіси продажів і представництва розташовані в США, Європі, Ізраїлі, Японії, Тайвані, Індії та Китаї.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні