Категорія
Новини
Дата

Голова «Google Україна» Дмитро Шоломко йде з компанії після 17 років на посаді

Директор «Google Україна» Дмитро Шоломко покинув компанію після 17 років роботи. Він очолював український підрозділ Google з моменту запуску компанії в Україні, повідомляє AIN. Інформацію про звільнення Шоломка Forbes підтвердили в пресслужбі компанії.  

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти  

  • Шоломко покинув посаду на початку жовтня, зазначає AIN.  
  • Наразі в компанії шукають нову людину на посаду керівника Google Україна. «Ми підтверджуємо, що Дмитро Шоломко більше не очолює наш офіс в Україні. Наша прихильність до України залишається пріоритетом, і ми розпочнемо пошук нового керівника», – заявили в Google.
  • Публічної вакансії на посаду директора Google в Україні поки немає. 

Контекст 

Шоломко очолював український офіс Google з моменту його створення. У 2006 році компанія найняла його в якості скаута, коли досліджувала чи варто відкривати представництво в Україні. З 2007 року Шоломко офіційно очолив українське представництво Google. 

З листопада 2019 року Google фактично має в Україні невеликий R&D-центр на базі компанії CloudSimple. 

За підсумками 2020 року Google вперше потрапив в топ-25 найбільших платників податків України. Хоч сума сплачених Google Україна податків і не буда розкрита, у рейтингу компанія опинилась між ТОВ Епіцентр К, яка сплатила 2,87 млрд грн податків і ДТЕК Павлоградвугілля, яка оплатила 2,6 млрд грн.

Загалом у 2020 році виручка «Google Україна» зросла на 40–45%, казав Шоломко в інтерв’ю Forbes. 

Восени 2022 року Google також придбав кібербезпекову компанію Mandiant, українські співробітники якої поповнили R&D-центр компанії. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні