Категорія
Новини
Дата

Гуманітарним коридором у Чорному морі пройшли вже 100 суден – посол США в Україні

Гуманітарним коридором у Чорному морі пройшли вже 100 суден /Getty Images

Гуманітарним коридором у Чорному морі пройшли вже 100 суден Фото Getty Images

Чорноморським гуманітарним коридором вже пройшли 100 суден, повідомила посол США в Україні Бріджит Брінк. За її словами, було доставлено 3,7 млн т продовольства і товарів по всьому світу.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «Сьогодні 100-й корабель пройшов Чорноморським гуманітарним коридором — рятівним експортним шляхом для України, який допоміг доставити 3,7 млн т продовольства та товарів по всьому світу», – написала вона. 

Контекст

17 липня РФ направила Туреччині, Україні й ООН свої заперечення щодо продовження «зернової угоди» та відмовилася її продовжувати. Міноборони країни-агресора заявило, що через вихід Росії з «зернової угоди» з 20 липня всі судна, які прямують в акваторії Чорного моря в українські порти, розглядатимуться як потенційні перевізники вантажів військового призначення.

Встановлений навігаційним дорученням ВМС ЗСУ коридор першочергово використовується для евакуації суден, які перебували в українських портах Чорноморськ, Одеса та Південний на момент повномасштабного вторгнення РФ. Україна запропонувала цей маршрут у своєму зверненні до Міжнародної морської організації (IMO).

16 серпня контейнеровоз Joseph Schulte став першим судном, яке скористалося тимчасовим коридором для руху торговельних суден до та з портів Великої Одеси.

Водночас Росія веде систематичні атаки на портову та логістичну інфраструктуру Півдня України з метою завдати шкоди експортному потенціалу.

8 листопада Росія обстріляла цивільне судно під прапором Ліберії під час його заходу в один із портів Одеської області. Це 21-ша цілеспрямована атака Росії після виходу з «зернової угоди»: відтоді ворог пошкодив понад 160 об’єктів інфраструктури та 122 транспортні засоби, повідомив Олександр Кубраков, віцепрем’єр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні