Категорія
Новини
Дата

Hyundai Motor продає активи в Росії місцевій компанії. Раніше вона викупила завод Volkswagen

1 хв читання

Компанія Hyundai Motor провела засідання ради директорів, затвердивши план продажу всієї своєї частки у Hyundai Motor Manufacturing Rus компанії ТОВ «Арт-Фінанс», йдеться у релізі автовиробника. Раніше ця фірма викупила російський завод Volkswagen.

Ключові факти

  • Наразі Hyundai узгоджує з компанією «Арт-Фінанс» деталі угоди з продажу заводу в Санкт-Петербурзі, який не працює з березня 2022 року.
  • Автовиробник продовжить надавати післяпродажне обслуговування власникам автомобілів Hyundai у Росії та інші види послуг для клієнтів.
  • За даними південнокорейського видання Chosun, сума угоди символічна – 140 000 вон ($107) при балансовій вартості активу 410 млрд вон ($313,5 млн), але продаж здійснюється з умовою зворотного викупу протягом двох років.
  • Hyundai Motor розглядала можливість не продавати завод через збитки, викликані продажем за низькою ціною, але все ж вирішила продати його, враховуючи витрати на утримання заводу та побоювання щодо репутаційних втрат через невихід із Росії.

Контекст

Більшість західних автовиробників, які боролися з російськими за частку ринку, відколи на початку 2000-х років почали будувати заводи в Росії, припинили свою діяльність після того, як у лютому Росія напала на Україну. 

Завод Hyundai Motor у Санкт-Петербурзі був побудований у 2010-му. Він виробляв 200 000 автівок на рік. Три роки тому компанія придбала сусідній завод GM та розширила свої виробничі потужності до 300 000 одиниць.

Hyundai Motor Company припинила виробництво у РФ у березні минулого року через війну в Україні. Оскільки закупівля ключових деталей, таких як напівпровідники, була заборонена через міжнародні санкції, завод припинив роботу, і більшість із понад 2000 місцевих співробітників покинули компанію.

Навесні стало відомо, що автовиробник планує піти з Росії та продати свої активи казахстанській компанії.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні