Категорія
Новини
Дата

Hyundai Motor продає активи в Росії місцевій компанії. Раніше вона викупила завод Volkswagen

Компанія Hyundai Motor провела засідання ради директорів, затвердивши план продажу всієї своєї частки у Hyundai Motor Manufacturing Rus компанії ТОВ «Арт-Фінанс», йдеться у релізі автовиробника. Раніше ця фірма викупила російський завод Volkswagen.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Наразі Hyundai узгоджує з компанією «Арт-Фінанс» деталі угоди з продажу заводу в Санкт-Петербурзі, який не працює з березня 2022 року.
  • Автовиробник продовжить надавати післяпродажне обслуговування власникам автомобілів Hyundai у Росії та інші види послуг для клієнтів.
  • За даними південнокорейського видання Chosun, сума угоди символічна – 140 000 вон ($107) при балансовій вартості активу 410 млрд вон ($313,5 млн), але продаж здійснюється з умовою зворотного викупу протягом двох років.
  • Hyundai Motor розглядала можливість не продавати завод через збитки, викликані продажем за низькою ціною, але все ж вирішила продати його, враховуючи витрати на утримання заводу та побоювання щодо репутаційних втрат через невихід із Росії.

Контекст

Більшість західних автовиробників, які боролися з російськими за частку ринку, відколи на початку 2000-х років почали будувати заводи в Росії, припинили свою діяльність після того, як у лютому Росія напала на Україну. 

Завод Hyundai Motor у Санкт-Петербурзі був побудований у 2010-му. Він виробляв 200 000 автівок на рік. Три роки тому компанія придбала сусідній завод GM та розширила свої виробничі потужності до 300 000 одиниць.

Hyundai Motor Company припинила виробництво у РФ у березні минулого року через війну в Україні. Оскільки закупівля ключових деталей, таких як напівпровідники, була заборонена через міжнародні санкції, завод припинив роботу, і більшість із понад 2000 місцевих співробітників покинули компанію.

Навесні стало відомо, що автовиробник планує піти з Росії та продати свої активи казахстанській компанії.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні