Категорія
Новини
Дата

Ігор Мазепа інвестує у «Яму». Concorde Capital займеться реконструкцією автостанції «Київ»

Інвестиційна компанія Concorde Capital Ігоря Мазепи інвестує у ринок перевезень – почне з реконструкції автостанції «Київ» (більш відомої як «Яма»), розташованої біля Центрального залізничного вокзалу. Ціна питання – до 70 млн грн. Про це Мазепа повідомив напередодні на пресконференції, пишуть «Укрінформ» та «Інтерфакс-Україна»

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «Яма» має хороше розташування та великий попит серед населення – обслуговує понад 10 000 пасажирів щодня, а це близько 400 рейсів, розповів Мазепа.
  • Бізнесмен назвав стан автостанції «жахливим» і зазначив, що реконструкція потребує значних вкладень – від 50 до 70 млн грн.
  • За його словами, розробка плану реконструкції «Ями» перебуває на фінальному етапі, і найближчим часом розпочнуться проєктні роботи.
  • Інвесткомпанія наразі фіналізує проєкт та комунікуватиме з міською владою, щоб отримати всі дозволи відповідно до законодавства, уточнив директор інвестиційно-банківського департаменту Concorde Capital Ігор Сотник.
  • Реконструкцію планують проводити у два етапи. На першому передбачено розмежування руху автобусів та автомобілів, на другому – спорудження будівлі автостанції.
  • Першу частину роботи вже виконано: на території автостанції облаштовані окремі заїзди для автомобілів та автобусів, розміщені каси. Зараз триває процес підбору орендарів території «Ями» з огляду на потреби пасажирів.
  • Там буде зона очікування, фудкорт, зона підвищеного комфорту, дитяча кімната, медпункт, комерційні приміщення, розповів Сотник.
  • Крім того, розглядається можливість створення сервісів для перевізників – СТО та мийки. Вивчаються технічні можливості для їх розміщення.
  • Мазепа оцінив ринок легальних автоперевезень в Україні майже в 7 млрд грн. За його словами, з урахуванням нелегальних перевезень і таких, з яких не сплачуються податки, реальні розміри ринку «в рази більші».

Цитата

«Ми цього не боїмося і зі свого боку можемо гарантувати, що найближчим часом наші клієнти і пасажири отримають сервіс найвищої якості. Звичайно, ми попросимо, щоб такі послуги були по-чесному оплачені», – сказав Ігор Мазепа.

Ігор Мазепа інвестує у «Яму». Concorde Capital займеться реконструкцією автостанції «Київ» /Фото 1

Автовокзал «Київ». Фото: Даша Гришина, «Вечірній Київ»

Контекст

У серпні 2023 року Мінінфраструктури анонсувало реформування галузі міжнародних пасажирських перевезень. Рішенням профільної комісії закрито 280 міжнародних автомобільних маршрутів, серед них маршрути без відповідних дозволів з боку Польщі (118), маршрути, що ведуть до РФ (140), та маршрути до Польщі, заяви щодо закриття яких подали перевізники (22).

За словами заступника міністра інфраструктури Сергія Деркача, першим кроком реформи є верифікація всіх міжнародних маршрутів, щоб мати актуальний перелік.  

У листопаді минулого року в Києві після реконструкції відкрилася автостанція «Дачна». Це перша автостанція в Україні, яку модернізовано з початку повномасштабного вторгнення РФ.

Було повністю оновлено фасад станції, проведений ремонт всередині приміщення, ремонт вбиралень. Також автостанція інклюзивна, має кімнату по догляду за дитиною та зручний зал очікування з кавʼярнею. На автостанції встановлено термінал для поповнення та купівлі карток на проїзд у громадському транспорті від «Київ Цифровий».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні