Категорія
Новини
Дата

Ілон Маск відкриє доступ до чат-бота Grok всім преміум-підписникам X

Мільярдер Ілон Маск заявив, що чат-бот Grok, створений його стартапом штучного інтелекту xAI, буде доступний для всіх преміальних підписників платформи соціальних мереж X (раніше –Twitter), пише Reuters.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Раніше чат-бот був доступний лише передплатникам Premium+.
  • Цього місяця Маск заявив, що xAI відкриє вихідний код Grok після того, як він подав до суду на OpenAI за те, що він нібито відмовився від своєї первісної місії на користь комерційної моделі.
  • Цей крок може надати громадськості вільний доступ для експериментів з кодом, що лежить в основі технології, і дозволить xAI співпрацювати з такими фірмами, як Meta і Mistral, обидві мають моделі штучного інтелекту з відкритим вихідним кодом.

Контекст

Маск торік запустив xAI, щоб створити, за його словами, «ШІ, що максимально шукає істину». У грудні стартап запустив Grok для підписників Premium+.

Цього року Маск подав позов проти OpenAI та її генерального директора Сема Альтмана, стверджуючи, що багатомільярдний альянс виробника ChatGPT із Microsoft поставив під загрозу початкову місію стартапу щодо створення систем штучного інтелекту на благо людства.

Компанія OpenAI спростувала заяву Маска і повідомила, що свого часу мільярдер захотів отримати контрольний пакет акцій, початковий контроль над радою директорів та стати гендиректором OpenAI.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні