Категорія
Новини
Дата

Інвесткомпанія SMOK Ventures залучила свій другий фонд розміром у $25 млн. Деталі

Венчурна інвесткомпанія SMOK Ventures залучила свій другий фонд розміром у $25 млн. Гроші планують інвестувати у 25–35 стартапів із регіону Центральної та Східної Європи. Про це Forbes повідомили у компанії.

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти 

  • Польсько-американська венчурна інвестиційна компанія SMOK Ventures залучила свій другий фонд у $25 млн. Компанія планує інвестувати ці кошти в 25–35 стартапів із регіону Центральної та Східної Європи (ЦСЄ) та діаспори.
  • Перше закриття фонду відбулось у листопаді 2022 року. До фонду приєднались понад 60 приватних лімітованих партнерів. Більшість – підприємці з регіону Центральної та Східної Європи. Серед партнерів фонду – засновники трьох єдинорогів, колишній регіональний керівник Google та ранні співробітники таких компаній, як Data Dog або Sumologic.
  • Друге закриття фонду відбулося 23 січня 2024 року. В ролі ключового партнера до SMOK Ventures приєдналася польська інституція розвитку PFR Ventures. 
  • Зі свого другого фонду SMOK вже інвестував у 12 стартапів з таких країн, як Польща, Україна, Чехія, Хорватія, Болгарія, Латвія, Сербія, Боснія і Герцеговина.

Контекст  

SMOK Ventures інвестує в засновників із Центральної та Східної Європи, що можуть знаходитися в будь-якій точці світу. У фокусі SMOK Ventures – софтверні стартапи з інтересом до інструментів розробки програмного забезпечення, розробки ігор та штучного інтелекту. В преференції – команди з орієнтиром на ринок США. Фонд інвестує на Pre-seed та Seed раундах з первинним чеком від $100 000 до $1 млн. 

У лютому 2023 року SMOK інвестував €1 млн в український стартап Finmap, який робить фінансовий сервіс обліку грошей для малого та середнього бізнесу.

SMOK є частиною глобальної мережі фондів на чолі з Полом Брагіелем. Загалом інвестиційна структура має понад $400 млн під управлінням та зосереджена на ринках, що розвиваються. Інші два партнери SMOK Ventures – колишня СЕО ReaktorX Діана Козярська і технологічний підприємець Борис Мусієлак. В Україні команду представляє принципал фонду Олександр Яценко.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні