Категорія
Новини
Дата

Венчурний фонд із Кремнієвої долини залучив $1,2 млрд на модернізацію реальної промисловості

1 хв читання

Венчурна компанія Eclipse Ventures залучила $1,2 млрд інвестицій на підтримку стартапів, що намагаються осучаснити фізичне виробництво. Як пише Bloomberg, загальний обсяг активів в управлінні компанії сягне $4 млрд.

Ключові факти

  • Кошти будуть поділені між двома фондами. Один – із бюджетом в $720 млн – працюватиме з молодими компаніями, що фокусуються на виробничих лініях, ланцюгах постачання, бізнесах у галузях електрифікації та перевезень.
  • Ще $480 млн стануть бюджетом фонду Early Growth Fund II, що інвестуватиме в більш досвідчені команди.
  • Наступне десятиліття технологій буде визначати реальна промисловість: в її основі будуть компанії з фокусом на фізичні галузі, вважають в Eclipse Ventures. Їхня популярність буде схожа з популярністю компаній із галузі «програмного забезпечення як послуги» в останні десятиліття.

Контекст

Eclipse збирає гроші в неспокійний час для індустрії венчурного капіталу після сповільнення активності венчурних інвесторів та банківської кризи. Венчурні угоди скоротилися в 2022 році на тлі вищих процентних ставок і макроекономічних проблем. 

У першому кварталі 2023 року кількість інвестиційних угод зі стартапами в США впала більш ніж наполовину порівняно з аналогічним періодом минулого року. Нещодавно збанкрутував Silicon Valley Bank – кредитор, який був тісно пов’язаний із венчурними капітальними компаніями та стартапами. Технологічна індустрія в цілому стикається з новими викликами щодо довгострокового зростання та життєздатності нових підприємств.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні