Категорія
Новини
Дата

Венчурний фонд із Кремнієвої долини залучив $1,2 млрд на модернізацію реальної промисловості

Венчурна компанія Eclipse Ventures залучила $1,2 млрд інвестицій на підтримку стартапів, що намагаються осучаснити фізичне виробництво. Як пише Bloomberg, загальний обсяг активів в управлінні компанії сягне $4 млрд.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Кошти будуть поділені між двома фондами. Один – із бюджетом в $720 млн – працюватиме з молодими компаніями, що фокусуються на виробничих лініях, ланцюгах постачання, бізнесах у галузях електрифікації та перевезень.
  • Ще $480 млн стануть бюджетом фонду Early Growth Fund II, що інвестуватиме в більш досвідчені команди.
  • Наступне десятиліття технологій буде визначати реальна промисловість: в її основі будуть компанії з фокусом на фізичні галузі, вважають в Eclipse Ventures. Їхня популярність буде схожа з популярністю компаній із галузі «програмного забезпечення як послуги» в останні десятиліття.

Контекст

Eclipse збирає гроші в неспокійний час для індустрії венчурного капіталу після сповільнення активності венчурних інвесторів та банківської кризи. Венчурні угоди скоротилися в 2022 році на тлі вищих процентних ставок і макроекономічних проблем. 

У першому кварталі 2023 року кількість інвестиційних угод зі стартапами в США впала більш ніж наполовину порівняно з аналогічним періодом минулого року. Нещодавно збанкрутував Silicon Valley Bank – кредитор, який був тісно пов’язаний із венчурними капітальними компаніями та стартапами. Технологічна індустрія в цілому стикається з новими викликами щодо довгострокового зростання та життєздатності нових підприємств.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні