Категорія
Новини
Дата

Ісмет Язиджи покине посаду СЕО lifecell після закриття угоди з NJJ Capital. Яка причина звільнення

Багаторічний СЕО lifecell Ісмет Язиджи покине компанію після закриття угоди з продажу компанії французькій NJJ Capital. Анонс своєї відставки він зробив у Facebook 31 грудня 2023-го – через два дні після офіційного оголошення про угоду. Про причини своєї відставки він розповів в інтерв’ю Forbes.  

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • За словами Язиджи, він не дуже хоче працювати з новими власниками. «Після попередніх обговорень із потенційним покупцем виявилося, що відсутнє спільне бачення щодо стратегії подальшого розвитку та умов», – розповів СЕО lifecell в інтерв’ю Forbes. 
  • За його словами, точної дати його звільнення ще немає, оскільки поки невідомо, коли буде закрито угоду з продажу lifecell французькій NJJ Capital.  
  • «Я був готовий піти ще рік тому, але не хотів залишати команду під час війни. Моя нова посада вже визначена», – розповів Язиджи, не уточнюючи майбутню позицію.
  • Якщо угоду з NJJ Capital не закриють, Язиджи готовий залишитися на посаді СЕО lifecell до перемоги України у війні проти РФ. 

Контекст 

29 грудня 2023 року турецька телекомунікаційна компанія Turkcell повідомила, що продає мобільного оператора lifecell (ТОВ «Лайфселл»), мережу кол-центрів (ТОВ «Глобал Білгі») та оператора вишок мобільного звʼязку (ТОВ «Укртауер») французькій NJJ Capital. 

Заява представників NJJ Capital на купівлю українських активів Turkcell надійшла до АМКУ ще 29 грудня. Того ж дня регулятор отримав заявки від NJJ Capital на купівлю провайдера фіксованого інтернету «Датагруп-Volia». 

Однак заявки не відповідали встановленим АМКУ вимогам, тому 12 січня 2024 року їх повернули заявнику. 23 січня комітет отримав повторгу заявку на купівлю ТОВ «Лайфселл», «Глобал Білгі», «Укртауер» та «Датагруп-Volia». 

7 березня АМКУ надав дозвіл компанії DVL Telecom французького мільярдера Ксав’є Ньєля на придбання українського національного оператора фіксованого звʼязку та цифрових послуг компанії «Датагруп-Volia» (Datagroup Holding Limited).

11 березня Комітет повідомив, що почав розгляд справи про концентрацію у вигляді набуття компанією DVL Telecom контролю над товариствами з обмеженою відповідальністю «Лайфселл», «Глобал Білгі» та «Укртауер». В заяві Комітету також єдеться, що через наявність підсанкційних акціонерів виникла необхідність перевірки Групи Лайфселл та Групи Turkcell, з особою, до якої застосовано санкції РНБО.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні