Категорія
Новини
Дата

ІТ-спільнота зібрала 31 млн грн на безпілотний комплекс PD-2

Спільнота айтівців DOU.ua за пʼять діб зібрала 31 млн грн для фонду «Повернись живим». На ці кошти куплять беспілотний авіаційний комплекс PD-2 розробки української «Укрспецсистемс», йдеться в повідомленні спільноти.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • На збір 31 млн грн ІТ-спільноті знадобилося пʼять діб.
  • Айтівці провели 13 340 транзакцій. Середня пожертва склала 2324 грн. Спеціалісти донейтили від 1 до 200 000 грн.
  • До збору також доєднались ІТ-компанії, зокрема Yalantis, Uklon, Creatio, Grammarly, GoIT пожертвували від 1 млн грн.
  • За зібрані кошти фонд «Повернись живим» придбає безпілотний авіаційний комплекс PD-2 у повній комплектації з автомобілем та двома літаками, повідомив очільник фонду Тарас Чмут.
  • PD-2 – безпілотний комплекс розробки української компанії «Укрспецсистемс». Він здатен вести розвідку та корегувати вогонь артилерії, перебуваючи у повітрі до 10 годин та долаючи до 1100 км за один політ.

Контекст

Це не перший подібний збір – у травні DOU вже зібрав 30 млн грн на аналогічний комплекс за добу. У серпні «Повернись живим» відзвітував, що комплекс уже готовий і скоро вилетить на бойове завдання.

Скільки ІТ-індустрія вкладає в перемогу? Вся ІТ-спільнота станом на кінець травня пожертвувала на армію та гуманітарні проєкти щонайменше мільярд гривень, підрахували в Асоціації IT Ukraine. Сума неповна. Так тільки Харківський ІТ-кластер, згідно з публічною інформацією, за пʼять місяців війни перерахував 800 млн грн. Один із найбільших ІТ-гравців – GlobalLogic, що належить японській Hitachi, оцінює свої пожертви у 500 млн грн. Серед них і перекази від 7300 співробітників компанії. Загалом, за даними Асоціації, в Україні 5000 ІТ-бізнесів. Майже кожен або має власний фонд, або донейтить комусь, каже Владислава Зацаринна, що керує операціями DOU.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні