Категорія
Новини
Дата

Італія підписала угоду з Алжиром про збільшення поставок газу на 40%

Італія уклала угоду з Алжиром про збільшення імпорту газу на 40%. Це перша угода країни в намаганні знайти альтернативу російським поставкам газу після вторгнення РФ в Україну, пише Reuters.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Досягнуті домовленості є значним кроком у прагненні Італії скоротити свою залежність від російського газу, сказав під час візиту до Алжиру прем’єрміністр Італії Маріо Драгі.
  • Італія купує 29 млрд куб. м газу на рік у РФ, що становить 40% її загального споживання. 
  • Алжир є другим за величиною постачальником газу в Італію. Транс-Середземноморський газогін має щоденну потужність понад 110 млн куб. м, але наразі транспортує лише 60 млн куб. м.
  • Італійська енергетична група Eni також повідомила, що домовилася з алжирською Sonatrach про поступове збільшення потоків у Транс-Середземноморському газогоні з цього року, що надасть 9 млрд куб. м додаткового газу на рік до 2023-2024 років.
  • Три нинішні термінали СПГ в Італії можуть бути використані для постачання 4-5 млрд куб. м додаткового газу. 
  • Два нових плавучих сховища та регазифікації можуть забезпечити близько 10 млрд куб. м додаткового газу в середньостроковій перспективі.

Контекст

Уряд Італії звернувся до Конго, Анголи, Азербайджану і Катару, щоб знайти альтернативу поставкам газу з РФ. Раніше Драгі заявляв, що хоча заміну 30-40% поставок із РФ можна зробити негайно, замінити решту буде набагато важче.

Італія має одну з найбільших газотранспортних мереж в Європі, через що розглядається як майбутній «місток» у Європі для імпорту газу та «зеленого» водню з Північної Африки.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні