Категорія
Новини
Дата

Італійці інвестують у будівництво «сухого порту» на Закарпатті для експорту агропродукції в ЄС

Мультимодальний логістичний хаб для експорту зерна до країн ЄС планують побудувати на Закарпатті. До проєкту «Horonda Platform» у с. Горонда Мукачівського району залучені італійські інвестори, йдеться в повідомленні пресслужби Закарпатської ОВА.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • 16 листопада керівництво ОВА провело робочу зустріч із партнерами щодо перспектив розвитку ініціативи зі створення так званого «сухого порту».
  • У складі іноземної делегації були представники компаній FS Holding, Mercitalia Rail та Mercitalia Terminal.
  • Проєкт передбачає створення можливостей для перевантаження сільгосппродукції з широкої колії на вузьку, складські приміщення, забезпечення центру контейнерами для зерна, соняшникової олії та інше. 
  • «Horonda Platform» передбачає створення понад 200 нових робочих місць, йдеться в повідомленні.

Контекст

У травні цього року проєкт «Horonda Platform» був презентований в рамках робочого візиту прем’єр-міністра Дениса Шмигаля до Італії на українсько-італійській конференції з відбудови України.

Раніше міністр економічного розвитку Італії Адольфо Урсо заявляв, що план розблокування українського експорту, зокрема металургійної продукції, якмй розробляється італійським урядом, передбачає створення інтермодальної транспортної магістралі за маршрутом Міжнародного транспортного коридору №5 (Венеція – Трієст/Копер – Любляна – Марібор – Будапешт – Ужгород – Львів – Київ).

Для цього італійський уряд планує створити логістичну платформу, яка звʼяже Україну суходолом з інтермодальним портом Quadrante Europa у Вероні і далі з морськими портами північного сходу Італії, зокрема з Трієстом і Венецією.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні