Категорія
Новини
Дата

Ізраїль змінив правила вʼїзду для українців та запровадив електронні дозволи

Ізраїль змінив правила вʼїзду для українців та запровадив електронні дозволи. Функцію візи виконуватиме спецдозвіл від МВС, повідомляє посольство України в Ізраїлі.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • МВС Ізраїлю встановило правила в’їзду для українців в Ізраїль з 13 березня, повідомляє посольство.
  • Прибуття до Ізраїлю та посадка на рейси здійснюються за умови наявності попереднього дозволу МВС Ізраїлю. На сайті МВС Ізраїлю створена електронна форма на отримання такого дозволу.
  • Встановлені також квоти для 5000 громадян України, які зможуть в’їхати в країну. Частину квоти Ізраїль вже прийняв.
  • Якщо українець хоче приїхати до Ізраїлю на запрошення, громадянин Ізраїлю зобовʼязаний підписати декларацію для запрошеного. Ця декларація має бути заповнена до подання заявки на отримання дозволу МВС для в’їзду.
  • Ізраїль не приймає біженців з України.

Контекст

Після російського вторгнення 24 лютого з України, станом на 13 березня, виїхали майже 2,7 млн жителів. За один день, з 12 по 13 березня, кількість біженців зросла на 100 700 людей. Польща приймає найбільше українців –1,6 млн людей перейшли польсько-український кордон з моменту вторгнення.

Українці, які під час війни перетнули кордон ЄС мають два варіанти: звернутися за «тимчасовим захистом» або отримати статус біженця. Тимчасовий захист триває 1 рік, але його період можна автоматично продовжити на наступний рік залежно від ситуації в Україні.

Уряд Нової Зеландії погодився розмістити у себе близько 4000 біженців з України, заявив міністр імміграції Кріс Фаафой. У Великій Британії допомогти українцям вже зголосилися близько 44 000 людей.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні