Категорія
Новини
Дата

Ізраїльська авіакомпанія El Al допомагає РФ обходити санкції, приймаючи платежі через банківську систему «Мир» – Кулеба

1 хв читання

Ізраїльська авіакомпанія El Al допомагає РФ обходити санкції через банківську систему «Мир» на тлі того, що провідні платіжні системи Visa і Mastercard заявили про відхід із Росії через масштабного вторгнення військ РФ в Україну. Про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив у Twitter.

Ключові факти

  • Провідна ізраїльська авіакомпанія El Al дозволила росіянам обходити санкції, оплачуючи свої послуги картками системи «Мир», пише Кулеба.
  • Міністр назвав ці дії аморальними та ударом по українсько-ізраїльських відносинах.
  • Кулеба поширив скріншот із доказом присутності карток «Мир» у системі бронювань El Al.
Ізраїльська авіакомпанія El Al допомагає РФ обходити санкції, приймаючи платежі через банківську систему «Мир» – Кулеба /Фото 1

скріншот

Цитата

«Поки світ запроваджує санкції проти Росії за її варварське звірство в Україні, дехто воліє заробляти гроші, просякнуті українською кров’ю», — написав Кулеба.

Контекст

El Al — найбільша авіакомпанія Ізраїлю, національний авіаперевізник. Штаб-квартира знаходиться в Тель-Авіві. Займається пасажирськими перевезеннями до країн Азії, Африки, Північної Америки, Європи і Близького Сходу.

Міжнародні платіжні системи Visa та Mastercard зупиняють усі операції в Росії. Про це стало відомо з новини Bloomberg та офіційного прессрелізу компанії. Картки платіжних систем, випущені російськими банками, не будуть працювати за кордоном. Водночас у Росії не будуть працювати картки Visa i Mastercard, випущені поза РФ.

Центробанк Росії повідомив, що картки міжнародних платіжних систем Visa і Mastercard працюватимуть в країні до закінчення терміну придатності. Покупки у закордонних інтернет-магазинах та використання карт за кордоном будуть недоступні. ЦБ порадив росіянам брати готівку та картку місцевої платіжної системи «Мир» для платежів за кордоном. Система доступна у Туреччині, Вʼєтнамі, Вірменії, Білорусі, Казахстані, Киргизстану, Таджикістані, невизнаних республіках Південної Осетії та Абхазії.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні