Категорія
Новини
Дата

Ізраїльська авіакомпанія El Al допомагає РФ обходити санкції, приймаючи платежі через банківську систему «Мир» – Кулеба

Ізраїльська авіакомпанія El Al допомагає РФ обходити санкції через банківську систему «Мир» на тлі того, що провідні платіжні системи Visa і Mastercard заявили про відхід із Росії через масштабного вторгнення військ РФ в Україну. Про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив у Twitter.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Провідна ізраїльська авіакомпанія El Al дозволила росіянам обходити санкції, оплачуючи свої послуги картками системи «Мир», пише Кулеба.
  • Міністр назвав ці дії аморальними та ударом по українсько-ізраїльських відносинах.
  • Кулеба поширив скріншот із доказом присутності карток «Мир» у системі бронювань El Al.
Ізраїльська авіакомпанія El Al допомагає РФ обходити санкції, приймаючи платежі через банківську систему «Мир» – Кулеба /Фото 1

скріншот

Цитата

«Поки світ запроваджує санкції проти Росії за її варварське звірство в Україні, дехто воліє заробляти гроші, просякнуті українською кров’ю», — написав Кулеба.

Контекст

El Al — найбільша авіакомпанія Ізраїлю, національний авіаперевізник. Штаб-квартира знаходиться в Тель-Авіві. Займається пасажирськими перевезеннями до країн Азії, Африки, Північної Америки, Європи і Близького Сходу.

Міжнародні платіжні системи Visa та Mastercard зупиняють усі операції в Росії. Про це стало відомо з новини Bloomberg та офіційного прессрелізу компанії. Картки платіжних систем, випущені російськими банками, не будуть працювати за кордоном. Водночас у Росії не будуть працювати картки Visa i Mastercard, випущені поза РФ.

Центробанк Росії повідомив, що картки міжнародних платіжних систем Visa і Mastercard працюватимуть в країні до закінчення терміну придатності. Покупки у закордонних інтернет-магазинах та використання карт за кордоном будуть недоступні. ЦБ порадив росіянам брати готівку та картку місцевої платіжної системи «Мир» для платежів за кордоном. Система доступна у Туреччині, Вʼєтнамі, Вірменії, Білорусі, Казахстані, Киргизстану, Таджикістані, невизнаних республіках Південної Осетії та Абхазії.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні