Категорія
Новини
Дата

Кабмін затвердив фінплан «Укрнафти» на 2024 рік

Кабінет Міністрів затвердив фінансовий план «Укрнафти» на 2024 рік з чистим доходом на рівні 118 млрд грн. Про це йдеться у пресрелізі компанії. 

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Фінплан на 2024 рік передбачає чистий прибуток у 18 млрд грн, 31 млрд грн податків та зборів та 8,7 млрд грн дивідендів державі.
  • «У 2024 році компанія планує потужне зростання з інвестиціями у розвиток: початок буріння 30 нових свердловин, закупівля та встановлення обладнання світового рівня для інтенсифікації, оновлення мережі АЗК», – зазначив голова компанії Сергій Корецький.

Контекст

У 2023 році «Укрнафта» заробила 24 млрд грн чистого прибутку, сплатила 26 млрд грн податків та зборів і перераховує понад 8 млрд грн дивідендів.

Останні 20 років «Укрнафта» перебувала під контролем групи «Приват» Ігоря Коломойськогота Геннадія Боголюбова. У листопаді 2022-го держава провела велике відчуження, після чого «Укрнафту» і «Укртатнафту» очолив Сергій Корецький, колишній керівник мережі WOG і засновник кавового бізнесу Idealist. Він отримав компанію у не найкращому стані.

Як Корецький управляє «Укрнафтою» без Коломойського, читайте у матеріалі Forbes Ukraine.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні