Категорія
Новини
Дата

Mazda інвестує майже $11 млрд у виробництво електромобілів

Японська Mazda Motor Corp інвестує близько 1,5 трлн єн ($10,58 млрд) в електрифікацію своїх автомобілів, зокрема збільшення виробництва акумуляторних електромобілів, і прагне збільшити свою частку в загальносвітовому обсязі продажів автомобілів до 2030 року, пише Reuters.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Старший виконавчий директор Mazda Акіра Кога сказав, що інвестиції будуть зроблені разом з її партнерами, без уточнення, і будуть використані для досліджень і розробок, вперше про це повідомила Nikkei.
  • Очікується, що частка електромобілів у світових продажах зросте до 25-40% до 2030 року порівняно з 25% раніше, йдеться у заяві компанії.
  • Генеральний директор Mazda Акіра Марумото також повідомив на прес-конференції, що компанія досягла угоди з Envision AESC, акумуляторним бізнесом китайської групи Envision, що займається відновлюваними джерелами енергії, про закупівлю акумуляторів для електромобілів, вироблених у Японії.
  • Автовиробник також заявив, що домовився про співпрацю з сімома компаніями, включаючи виробника електричних компонентів Rohm Co, для спільної розробки та виробництва електроприводів.

Контекст

Автовиробники по всьому світу витрачають мільярди доларів на збільшення виробництва акумуляторів та електромобілів за умов посилення екологічних норм.

У серпні Toyota Motor Corp заявила, що інвестує до 730 млрд єн у Японію та Сполучені Штати для виробництва акумуляторів для повністю електричних транспортних засобів, а не для гібридних бензиново-електричних автомобілів, таких як Prius.

Його конкурент Honda Motor Co також заявив у тому ж місяці, що збудує новий завод з виробництва літій-іонних акумуляторів для електромобілів вартістю $4,4 млрд у США разом із корейським постачальником акумуляторів LG Energy Solution Ltd.

Провідні світові автовиробники планують витратити майже $1,2 трлн до 2030 року на розробку та виробництво мільйонів електромобілів, а також акумуляторів та сировини для підтримки цього виробництва. Згідно з даними Benchmark Mineral Intelligence і виробників, щоб підтримувати безпрецедентний рівень випуску електромобілів, автовиробники та їхні партнери з виробництва акумуляторних батарей планують до 2030 року встановити 5,8 ТВт·год акумуляторів.

Матеріали по темі

 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні