Категорія
Новини
Дата

Месенджер Signal запустить підтримку криптовалют. Це має захистити конфіденційність переказів грошей користувачів

1 хв читання

Сервіс зашифрованих повідомлень Signal надасть можливість деяким користувачам відправляти гроші один одному за допомогою криптовалют. Для цього Signal інтегрував підтримку MobileCoin, пише Wired.

Ключові факти

  • Наразі функція оплати буде доступна тільки для користувачів у Великій Британії і лише на мобільних пристроях iOS та Android.
  • Згодом Signal сподівається ввести цю функцію у всьому світі.
  • На відміну від функцій оплати, інтегрованих в інші месенджери, такі як WhatsApp або iMessage, які зазвичай повязані з банківським рахунком користувача, Signal хоче надати спосіб відправки грошей, який ніхто, крім відправника та одержувача, не зможе відстежувати.
  • За словами засновника й голови Signal Моксі Марлінспайка, була обрана інтеграція MobileCoin, тому що вона забезпечує найбільш зручний для користувача інтерфейс на мобільних пристроях, їй потрібно мало місця для зберігання на телефоні і лише секунду для підтвердження транзакцій.
  • Навіть якщо користувачі зможуть пересилати MobileCoin, їм, ймовірно, все одно доведеться конвертувати криптовалюти. MobileCoin широко не застосовується для купівлі реальних товарів і послуг.
  • З 27 березня вартість MobileCoin зросла майже на 600%. Можливо, через інтеграцію в Signal.

Головна цитата

«Є різниця в спілкуванні через Signal, знаючи, що за вами не спостерігають і не слухають, у порівнянні з іншими комунікаційними платформами. Я хотів би потрапити в світ, де ви можете відчути це навіть коли платите своєму терапевту через Signal», – сказав Марлінспайк.

Контекст

Популярності криптовалют сприяє прихід компаній і великих інвесторів. Так, Tesla придбала біткоїнів на $1,5 млрд і дозволила їх приймати як форму оплати за автомобілі. Також активно купує цю криптовалюту розробник програмного забезпечення MicroStrategy, який уже володіє 91 006 біткоїнами, що за поточним курсом коштують понад $4,4 млрд. Компанія Square придбала біткоїнів на суму $220 млн, перевівши в криптовалюту близько 5% своїх активів.

Також із криптовалютами почне працювати найстаріший у США Bank of New York Mellon. З кінця цього року фінустанова зберігатиме, переводитиме й випускатиме криптовалюти від імені своїх клієнтів, які займаються управлінням активами.

Цікавий факт

Додаток Signal 7 січня рекомендував завантажувати СЕО Tesla Ілон Маск у своєму Twitter після новин про внесення змін до політики конфіденційності WhatsApp. Деякі інвестори забажали придбати акції сервіса, проте сплутали його з компанією зі сфери медтеху Signal Advance. А компанії-розробника месенджера Signal немає на біржі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні