Категорія
Новини
Дата

Месенджер Signal запустить підтримку криптовалют. Це має захистити конфіденційність переказів грошей користувачів

Сервіс зашифрованих повідомлень Signal надасть можливість деяким користувачам відправляти гроші один одному за допомогою криптовалют. Для цього Signal інтегрував підтримку MobileCoin, пише Wired.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Наразі функція оплати буде доступна тільки для користувачів у Великій Британії і лише на мобільних пристроях iOS та Android.
  • Згодом Signal сподівається ввести цю функцію у всьому світі.
  • На відміну від функцій оплати, інтегрованих в інші месенджери, такі як WhatsApp або iMessage, які зазвичай повязані з банківським рахунком користувача, Signal хоче надати спосіб відправки грошей, який ніхто, крім відправника та одержувача, не зможе відстежувати.
  • За словами засновника й голови Signal Моксі Марлінспайка, була обрана інтеграція MobileCoin, тому що вона забезпечує найбільш зручний для користувача інтерфейс на мобільних пристроях, їй потрібно мало місця для зберігання на телефоні і лише секунду для підтвердження транзакцій.
  • Навіть якщо користувачі зможуть пересилати MobileCoin, їм, ймовірно, все одно доведеться конвертувати криптовалюти. MobileCoin широко не застосовується для купівлі реальних товарів і послуг.
  • З 27 березня вартість MobileCoin зросла майже на 600%. Можливо, через інтеграцію в Signal.

Головна цитата

«Є різниця в спілкуванні через Signal, знаючи, що за вами не спостерігають і не слухають, у порівнянні з іншими комунікаційними платформами. Я хотів би потрапити в світ, де ви можете відчути це навіть коли платите своєму терапевту через Signal», – сказав Марлінспайк.

Контекст

Популярності криптовалют сприяє прихід компаній і великих інвесторів. Так, Tesla придбала біткоїнів на $1,5 млрд і дозволила їх приймати як форму оплати за автомобілі. Також активно купує цю криптовалюту розробник програмного забезпечення MicroStrategy, який уже володіє 91 006 біткоїнами, що за поточним курсом коштують понад $4,4 млрд. Компанія Square придбала біткоїнів на суму $220 млн, перевівши в криптовалюту близько 5% своїх активів.

Також із криптовалютами почне працювати найстаріший у США Bank of New York Mellon. З кінця цього року фінустанова зберігатиме, переводитиме й випускатиме криптовалюти від імені своїх клієнтів, які займаються управлінням активами.

Цікавий факт

Додаток Signal 7 січня рекомендував завантажувати СЕО Tesla Ілон Маск у своєму Twitter після новин про внесення змін до політики конфіденційності WhatsApp. Деякі інвестори забажали придбати акції сервіса, проте сплутали його з компанією зі сфери медтеху Signal Advance. А компанії-розробника месенджера Signal немає на біржі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні