Категорія
Новини
Дата

Microsoft хоче скоротити витрати на співробітників. Компанія заощаджуватиме на відрядженнях, навчанні та зустрічах

Корпорація Microsoft хоче скоротити витрати на співробітників через «поточні економічні умови». Фінансова директорка Емі Худ закликала працівників стежити за бюджетом, пише The Wall Street Journal.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Менеджери компанії в Редмонді повідомили співробітникам про різні скорочення бюджету, пише видання з посиланням на джерела, ознайомлені з планами Microsoft. За їхніми словами, скорочення стосуватиметься витрат на ділові поїздки, навчання на відкритому повітрі та зустрічі.
  • «На нещодавньому пікніку для однієї з команд Microsoft менеджери платили за їжу та напої своїх співробітників замість того, щоб виставляти рахунки компанії. За словами джерела, у минулому компанія зазвичай покривала такі витрати», – йдеться в матеріалі.
  • Microsoft і раніше шукала способів контролювати витрати. Зокрема, заморозила найом у деяких частинах компанії та заявила минулого місяця, що планує звільнення менш як 1% своєї робочої сили, що налічує близько 181 000 співробітників. Цього тижня Microsoft звільнила деяких співробітників своєї групи Modern Life Experiences, яка допомагає розробляти програмні продукти для споживачів.
  • «Минулого місяця Худ сказала співробітникам на зборах компанії стежити за витратами та двічі подумати, перш ніж їх представляти», – пише WSJ із посиланням на джерела. 
  • Компанії технологічного сектора намагаються контролювати витрати, щоб пристосуватися до високої інфляції, проблем економічного зростання та уповільнення витрат на рекламу, йдеться у повідомленні.

Контекст

Минулого тижня Oracle Corp. почала звільняти сотні співробітників, а Robinhood Markets Inc. заявила, що скорочує близько 23% штатних співробітників. У червні Netflix Inc. заявила, що звільняє близько 300 працівників після звільнення 150 осіб у попередньому місяці.

Напередодні Microsoft повідомила про найповільніше зростання продажів за два останні роки: виторг в останньому кварталі зріс на 12% – до $51,9 млрд. Компанія постраждала від спаду в хмарному бізнесі, зниження продажів відеоігор та впливу сильного долара.

Завдяки високому попиту на її програмне забезпечення та послуги хмарних обчислень акції Microsoft показали відносно добрі результати. Так, акції впали менш ніж на 3% за останні 12 місяців. Багато провідних технологічних компаній, які більше залежать від доходів від реклами, досягли гірших результатів. Наприклад, власниця Facebook – Meta Platforms Inc. – впала більш ніж на 50% за той самий період, йдеться в матеріалі WSJ.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні