Категорія
Новини
Дата

Microsoft міркує над створенням «супердодатка» з багатьма сервісами для смартфонів – The Information

Мicrosoft нещодавно розглядала можливість створення «супердодатка», який міг би обʼєднати закупи, обмін повідомленнями, вебпошук, стрічки новин та інші послуги в єдиному застосунку для смартфона, пише The Information із посиланням на джерела.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Зазначається, що створення такого додатка було б амбітним кроком з боку софтверного гіганта щодо подальшого розширення у сфері споживчих послуг.
  • Керівники Microsoft хотіли, щоб ця програма підштовхнула розвиток багатомільярдного рекламного бізнесу компанії та пошуку Bing, а також залучила більше користувачів до обміну повідомленнями Teams та інших мобільних сервісів.
  • На відміну від Apple і Google, у Microsoft немає магазину мобільних програм для користувачів смартфонів. Створюючи універсальну програму, яку людям не потрібно залишати, щоб отримати доступ до інших пропозицій, Microsoft сподівається повторити мобільну стратегію, яка спрацювала для Tencent. Програма WeChat китайської фірми, яка поєднує обмін повідомленнями із закупами, онлайн-іграми, новинами та різними послугами, включно із замовленням продуктів, є джерелом натхнення для топменеджерів Microsoft, кажуть джерела.
  • Поки незрозуміло, чи запустить компанія таку програму, але генеральний директор Сатя Наделла наполягає на тому, щоб пошукова служба Bing краще співпрацювала з Teams і Outlook.

Контекст

Microsoft продовжить безплатну технологічну підтримку для України протягом 2023 року і спрямує на це додаткові $100 млн. Завдяки цьому державні установи, критична інфраструктура та інші сектори в Україні продовжать безоплатно використовувати цифрову інфраструктуру та працювати в хмарі Microsoft. Загальна підтримка Microsoft для України перевищить $400 млн від початку війни в лютому. 

За інформацією Мінцифри, також компанія допоможе з кураторством та реалізацією цифрових секторів України, як-от кібер, судочинство, митниця, медицина та освіта.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні