Категорія
Новини
Дата

Microsoft розширить доступ до ChatGPT на тлі новин про інвестиції в OpenAI

Корпорація Microsoft розширює доступ до надзвичайно популярного програмного забезпечення від OpenAI, стартапу, чий футуристичний чат-бот ChatGPT підкорив Кремнієву долину, пише Reuters.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Microsoft заявила, що технологія стартапу, яку вона досі демонструвала своїм клієнтам, які займаються хмарними обчисленнями, у програмі, що вона назвала Azure OpenAI Service, тепер загальнодоступна. Як очікується, це викличе потік нових користувачів.
  • Ця новина зʼявилася, коли Microsoft розглядала можливість збільшення своєї частки в OpenAI на $1 млрд, про яку вона оголосила у 2019 році, розповіли Reuters два джерела. Новинний сайт Semafor раніше цього місяця повідомив, що Microsoft може інвестувати $10 млрд, Microsoft відмовилася коментувати будь-яку потенційну угоду.
  • Громадський інтерес до OpenAI різко зріс після листопадового випуску ChatGPT, текстового чат-бота, який може писати прозу, вірші або компʼютерний код за командою. ChatGPT працює на основі генеративного штучного інтелекту, який створює новий контент після навчання на величезних обсягах даних.
  • Сам ChatGPT, а не лише його базова технологія, скоро буде доступний через хмару Microsoft, йдеться у повідомленні.
  • Microsoft заявила, що перевіряє програми клієнтів, щоб зменшити потенційне зловживання програмним забезпеченням, а її фільтри можуть відсіювати шкідливий контент, який можуть вводити користувачі або створювати технології. Microsoft заявила, що CarMax, KPMG та інші використовують її сервіс Azure OpenAI. У прес-релізі цитується віце-президент Al Jazeera, який сказав, що служба може допомогти організації узагальнити та перекласти контент.

Контекст

У 2022-му маловідома для широкого загалу OpenAI випустила одразу два трендових ШІ-продукти: текстовий ChatGPT та DALL-E2 для генерації картинок. Стартап задумувався як неприбуткова дослідницька лабораторія.

У 2021-му OpenAI оцінювали у $14 млрд. У 2023-му Microsoft збирається вкласти в розробника двох хітових нейромереж $10 млрд шляхом придбання 49% компанії. Ще $300 млн планують інвестувати Thrive Capital і Founders Fund, пише The Wall Street Journal.

Якщо угода, деталі якої просочилися в медіа, буде укладена, OpenAI коштуватиме близько $29 млрд.

Компанія не публікує фінансову звітність. OpenAI планує отримати мінімум $200 млн виторгу у 2023-му та вп’ятеро більше у 2024-му, за даними Reuters.

Нещодавно ОpenAI, творець чат-бота зі штучним інтелектом, відкрив список очікування для «експериментальної» платної версії, яку він називає ChatGPT Professional.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні