Категорія
Новини
Дата

«Нам потрібно скористатися цим шансом». Зеленський заявив, що готовий до переговорів з Путіним

Президент Володимир Зеленський заявив, що готовий до перемовин з президентом РФ Володимиром Путіним. Потрібно скористатися шансом, щоб запобігти третій світовій війні, сказав він в ефірі CNN.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Є лише один відсоток шансів зупинити цю війну. Я вважаю, що нам потрібно скористатися цим шансом», — сказав Зеленський.
  • Президент України виключив можливість будь-яких поступок Росії щодо територіальної цілісності України. 
  • Війна не почалася б, якби Україна була членом НАТО, вважає Зеленський. Він закликав дати чітку відповідь, чи готовий Альянс прийняти Україну і коли.

Ключова цитата

«Я вважаю, що ми повинні використовувати будь-який формат, будь-який шанс, щоб мати можливість домовитися про можливість розмови з Путіним. Але якщо ці спроби проваляться, це означатиме, що буде третя світова війна», — заявив Зеленський.

Контекст

Вимоги Путіна — «нейтралітет» України і відмова від євроатлантичного курсу, «роззброєння України», «захист російської мови», «денацифікація», визнання ОРДЛО та окупованого Криму.

Завершення війни, гарантії безпеки, суверенітет, відновлення територіальної цілісності — такі пріоритети українських переговорників під час перемовин із Росією, заявив 17 березня Зеленський.

Україна на переговорах із російською стороною запропонувала свою модель гарантій безпеки. Вона передбачає багатосторонній договір та швейцарську модель армії, сказав радник голови офісу президента Михайло Подоляк.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні