Категорія
Новини
Дата

НАТО перекине у Східну Європу додаткові кораблі та винищувачі. Альянс реагує на російську загрозу

Північноатлантичний альянс направляє додаткові кораблі та винищувачі НАТО до місць розгортання у Східній Європі, сказано у повідомленні Альянсу. Причина – захист союзників у зв’язку з діями РФ довкола України. Останніми днями декілька союзників робили оголошення щодо поточного або майбутнього розгортання.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Данія відправляє фрегат у Балтійське море і збирається направити до Литви чотири винищувачі F-16.
  • Іспанія відправляє кораблі для приєднання до військово-морських сил НАТО та розглядає можливість відправлення винищувачів до Болгарії.
  • Франція готова відправити до Румунії війська під командуванням НАТО.
  • Нідерланди відправляють два винищувачі F-35 до Болгарії з квітня, щоб підтримати діяльність НАТО з повітряного нагляду у регіоні, та приводить у готовність корабель і наземні елементи для Сил реагування НАТО.
  • США також повідомили, що розглядають варіанти збільшення військової присутності на східному флангу Альянсу, сказано у повідомленні. 

Цитата

«Ми завжди будемо реагувати на будь-яке погіршення безпекової ситуації, зокрема – шляхом посилення колективної оборони», – зазначив генсек НАТО Єнс Столтенберг.

Контекст

У листопаді РФ почала нарощувати військову присутність на кордоні з Україною. Щоб завадити вторгненню Росії, США тиждень вели переговори з російськими дипломатами. Зокрема, переговори у Женеві 10 січня, що тривали вісім годин, Росія назвала безрезультатними.

Президент США Джо Байден може відправити до країн Східної Європи до 50 000 американських військових. Також планується перекидання авіації та флоту, написала 23 січня The New York Times. Очікується, що Байден ухвалить рішення вже цього тижня.

США та Британія з 24 січня почали добровільну евакуацію дипломатів з України. У МЗС України назвали такі дії передчасними.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні