Категорія
Новини
Дата

НАУ призначив в.о. ректора. Університет вперше очолила жінка

З 10 квітня виконуючою обов’язків ректора НАУ стала Ксенія Семенова. Про це в ефірі YouTube-проєкту Forbes «Business Breakfast з Володимиром Федоріним» повідомив голова наглядової ради університету Петро Чернишов

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти 

  • «Це перший випадок в історії НАУ, коли університет очолила жінка», – зазначає Чернишов. Семенова – випускниця та викладачка НАУ, а також депутатка Київської міської ради від партії «Слуга народу». 
  • У травні цього року наглядова рада НАУ планує оголосити конкурс на посаду ректора університету, сказав Чернишов. За його словами, конкурс триватиме три–чотири місяці. 
  • До Семенової посаду в.о. ректора НАУ обіймав Володимир Шульга. З 9 квітня він покинув роботу в університеті й очолюватиме інший університет, пояснює Чернишов. 

Контекст 

13 жовтня 2023 року Кабмін підтримав рішення, запропоноване Міністерством освіти і науки України, про реорганізацію Національного авіаційного університету. Реорганізація передбачає розділ НАУ на два заклади вищої освіти: Державний університет «Київський авіаційний інститут» та Українську державну льотну академію у Кропивницькому. 

У жовтні 2023-го експрезидент «Київстару» Петро Чернишов став радником міністра освіти і науки Оксена Лісового з питань корпоративного управління в університетах та розвитку Державного університету «Київський авіаційний інститут». 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні