Категорія
Новини
Дата

НАУ призначив в.о. ректора. Університет вперше очолила жінка

1 хв читання

З 10 квітня виконуючою обов’язків ректора НАУ стала Ксенія Семенова. Про це в ефірі YouTube-проєкту Forbes «Business Breakfast з Володимиром Федоріним» повідомив голова наглядової ради університету Петро Чернишов

Ключові факти 

  • «Це перший випадок в історії НАУ, коли університет очолила жінка», – зазначає Чернишов. Семенова – випускниця та викладачка НАУ, а також депутатка Київської міської ради від партії «Слуга народу». 
  • У травні цього року наглядова рада НАУ планує оголосити конкурс на посаду ректора університету, сказав Чернишов. За його словами, конкурс триватиме три–чотири місяці. 
  • До Семенової посаду в.о. ректора НАУ обіймав Володимир Шульга. З 9 квітня він покинув роботу в університеті й очолюватиме інший університет, пояснює Чернишов. 

Контекст 

13 жовтня 2023 року Кабмін підтримав рішення, запропоноване Міністерством освіти і науки України, про реорганізацію Національного авіаційного університету. Реорганізація передбачає розділ НАУ на два заклади вищої освіти: Державний університет «Київський авіаційний інститут» та Українську державну льотну академію у Кропивницькому. 

У жовтні 2023-го експрезидент «Київстару» Петро Чернишов став радником міністра освіти і науки Оксена Лісового з питань корпоративного управління в університетах та розвитку Державного університету «Київський авіаційний інститут». 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні