Категорія
Новини
Дата

Найбільша у світі інвесткомпанія BlackRock скоротить пів тисячі працівників

1 хв читання

Інвесткомпанія BlackRock планує скоротити пів тисячі співробітників на тлі «безпрецедентної ситуації на ринку», пише MarketWatch з посиланням на заяву представника компанії.

Ключові факти

  • Звільнення торкнуться приблизно 3% штату. Востаннє найбільша у світі інвесткомпанія знижувала чисельність персоналу у 2019 році, зазначає видання.
  • Компанія у пʼятницю оприлюднить свою фінансову звітність за четвертий квартал 2022 року. Опитані FactSet аналітики прогнозують скорочення прибутку з розрахунку на акцію до $8,08 з $10,42 за аналогічний період роком раніше та зниження виручки до $4,25 млрд з $5,12 млрд.
  • Папери BlackRock подешевшали на 0,1% на додаткових торгах у середу. За останні три місяці капіталізація компанії злетіла на 42,3% – до $113,7 млрд, тоді як індекс S&P 500 за цей період додав 11%.

Контекст

BlackRock стала черговою фінансовою організацією, що анонсувала скорочення штату через зниження апетиту інвесторів до ризикових активів. Раніше про звільнення 3200 співробітників повідомив банк Goldman Sachs Group, а криптобіржа Coinbase Global оприлюднила плани про звільнення майже 1000 осіб.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні