Категорія
Новини
Дата

Нафта Urals перевищила $90 вперше з 2014 року. Російський сорт третій день поспіль коштує дорожче еталонного Brent

Вартість нафти Urals 19 січня перевищила $90 за барель уперше з жовтня 2014 року, повідомило цінове агентство Argus. Urals дорожчає слідом за зростанням світових котирувань та підвищенням попиту на російський сорт

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Партії Urals по 80 000–100 000 т торгуються у регіоні з премією $0,65 за барель. Переробники виявляють підвищену цікавість до сортів, що дають високий вихід середніх дистилятів, попит на які помітно підвищився, заявляють Argus.
  • Семирічних максимумів Urals досягла наприкінці минулого тижня, піднявшись вище за $86 за барель.
  • Російський сорт вже третій день поспіль коштує дорожче за еталонний Brent в регіоні Середземноморʼя (CIF Augusta). Ціна фʼючерсу на Brent з постачанням у березні зараз торгується близько $88 за барель.

Контекст

У 2021 році доходи бюджету Росії від продажу нафти та газу мають становити $125 млрд, прогнозували аналітики Fitch. Це на $50 млрд більше, ніж роком раніше. Середня ціна Urals минулого року у 1,5 раза перевищила прогнози центробанку РФ, склавши $69 за барель. Ціна зростала завдяки підвищеному попиту на фоні відновлення світової економіки.

Видобування у країнах ОПЕК+ залишається нижчим за встановлений ліміт. За даними Argus, у грудні виробництво зросло лише на 300 000 барелів проти встановленої квоти 400 000 барелів на добу.

Аналітики Goldman Sachs підвищили прогноз вартості Brent на 2022 рік до $96 барелів із попередньої оцінки $81, а на 2023 рік – до $105 через очікуваний дефіцит пропозиції.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні