Категорія
Новини
Дата

Netflix відкриє офіс у Польщі до кінця року. Він відповідатиме також за український ринок

Стрімінговий сервіс Netflix відкриває офіс для Центральної та Східної Європи у Варшаві. Про це йдеться у повідомленні компанії.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти:

  • До території його підпорядкування відноситиметься і Україна.
  • «Офіс Netflix у Варшаві є для нас природним наступним кроком і допоможе налагодити довгострокову співпрацю в регіоні, а також поглибити зв’язки, створивши нові можливості для творців і продюсерів контенту», — ідеться в повідомленні.
  • Зазначається, що у Польщі компанія інвестувала понад 490 млн злотих (близько $115 млн) в оригінальні фільми та серіали Netflix і створили понад 2600 робочих місць.

Контекст:

Стримінговий сервіс запустив в Україні локалізовану версію сайту та почав активно дублювати контент українською у 2021 році. Тоді вартість найдешевшого тарифного плану становила €7,99 за місяць користування, найдорожчого – €11,99. У листопаді цього ж року компанія оголосила про зниження вартості передплати, яка нині обходиться від €4,99 до €9,99.

Директор Незалежної рейтингової агенції Big Data UA Сергій Бойко оцінює українську аудиторію Netflix майже у 200 000. У Польщі, куди стримінг прийшов у 2016 році, кількість передплатників сягнула 1,7 млн.

Раніше Netflix придбав права на показ кримінальної драми Олега Сенцова «Носоріг». Також на платформі є українські стрічки «Зима у вогні: Боротьба України за свободу», «Слуга народу», «Нюхач» і «Домашні ігри». Повноцінно українські кіностудії ще не створюють фільми лінійки Netflix Original.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні