Категорія
Новини
Дата

Німеччина надасть Україні сім зенітних установок Gepard

Німеччина готується поставити Україні сім зенітних самохідних артилерійських установок Gepard, повідомляється на сайті уряду Німеччини, пише Reuters. Вони мають прибути в Україну навесні 2023 року.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • За даними журналу Spiegel, який першим повідомив про додаткове озброєння, сім Gepard, що спочатку були призначені на утилізацію, повинні прибути в Україну навесні 2023 року і наразі ремонтуються мюнхенським виробником озброєнь Krauss-Maffei Wegmann.
  • Уряд не повідомив, коли він планує поставити озброєння, які, за його словами, надійшли зі складів виробників і постачання яких у деяких випадках залежать від ремонтних заходів або виробництва, що триває.
  • Уряд Німеччини також має намір відправити більше боєприпасів для Gepard разом із установками, повідомляє Spiegel. Постачання боєприпасів для Gepard виявилося проблематичним, оскільки Швейцарія, яка має запаси боєприпасів, відмовляється їх надати, посилаючись на свій нейтральний статус.

Контекст

У вересні Німеччина направила Україні додаткову військову допомогу. У пакеті були системи залпового вогню та бронетранспортери, заявила міністерка оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт. Цю заяву було зроблено в той час, коли на уряд канцлера Олафа Шольца чинився тиск, щоб він припинив опір відправленню танків до України. Шольц і Ламбрехт заявили, що «жоден із союзників Німеччини не відправляв танки західного виробництва в Україну, і Німеччина не діятиме сама».

Згодом в Україну прибула німецька система протиповітряної оборони (ППО) IRIS-Tповідомив міністр оборони Олексій Резніков.

У жовтні Німеччина обіцяла передати Україні додаткові Panzerhaubitze 2000 та системи MARS II.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні