Категорія
Новини
Дата

Німеччина створить грошовий фонд для вивезення зерна з України

Уряд Німеччини має намір створити фонд для закупівлі зернових контейнерів, щоб прискорити експорт зернових з України. Про це в інтерв’ю Handelsblatt заявив уповноважений уряду з питань залізничних перевезень Міхаель Тойрер.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Ми робимо все можливе, щоб зерно можна було перевозити з України залізницею, щоб запобігти глобальному голоду», – зазначив Тойрер.
  • За його словами, уряд обговорює ідею створення фонду для закупівлі зернових контейнерів для пшениці, яких зараз не вистачає. Крім того, йдеться про надання допомоги з терміналами для перевантаження зерна на українському кордоні через різну ширину колій.
  • За оцінками Міхаеля Тойрера, «у найбільш оптимістичному випадку» з 23 млн т зерна, що зберігаються в Україні, залізницею вдасться вивезти 10 млн т.
  • Перевезеннями займаються федеральний уряд Німеччини, Європейська комісія, а також профільні німецькі асоціації – зокрема Асоціація сільськогосподарських торговців.

Контекст

6 червня стало відомо, що Туреччина та РФ досягли попередньої домовленості про відновлення постачання української аграрної продукції з ключового чорноморського порту. План передбачає розмінування берегів Одеси. Проте Україна ще не схвалила цей план. 

Для відновлення судноплавства потрібні дієві гарантії безпеки: постачання Україні необхідної зброї та залучення для патрулювання акваторії Чорного моря ВМС третіх країн, ідеться в заяві українського МЗС. Рішення про розблокування українських портів мають ухвалюватися усіма причетними сторонами, заявили в міністерстві.

ООН працює над угодою, яка дозволить експортувати зерно з України через Чорне море та надасть безперешкодний доступ на світові ринки російських продуктів харчування та добрив, заявив раніше генсек ООН Антоніу Гутерреш.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні