Категорія
Новини
Дата

Німеччина виступає за скасування заборони на транзит санкційних товарів до Калінінграда — Spiegel

Федеральний уряд Німеччини наполягає на тому, щоб скасувати блокування санкційних товарів до Калінінграда. Це допоможе уникнути ескалації, на думку німецького уряду, пише Spiegel.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Майже два тижні Єврокомісія та Литва обговорюють, чи підпадають під санкції ЄС і транзитні вантажі для Калінінграда. Тепер федеральний уряд Німеччини наполягає на тому, щоб цю територію було виключено, щоб уникнути ескалації.
  • За інформацією Spiegel, федеральний уряд обурений діями Литви. У Берліні не поділяють оцінку литовців щодо того, що транзит санкційних товарів до Калінінграда не повинен проходити через територію ЄС. «Це транспорт з Росії в Росію», — кажуть вони.
  • У федеральному уряді побоюються, що конфлікт із Росією може продовжити ескалацію через транзитну суперечку. Там вважають, що Москва може застосувати силу для створення сухопутного коридору.

Контекст

Зазначається, що відповідно до четвертого пакета санкцій, на який посилаються литовці, обмеження не торкаються транзиту до Калінінграда. Однак домовленості з урядом Литви досі немає. 

Литва обмежила транзит російського вантажу в Калінінград. Це російське місто межує з Литвою, Польщею та Балтійським морем.

Канцлер Олаф Шольц неодноразово наголошував, що одна з його найважливіших цілей – не допустити перетворення НАТО на сторону війни. У Литві дислокуються німецькі солдати, які можуть бути втягнуті в можливий конфлікт.

Урядові кола Литви заявили в четвер: «Німці чинять тиск на комісію, щоб забезпечити, щоб санкції не поширювалися на Калінінград. Вони бояться, що їхні солдати можуть вступити у військовий конфлікт і дати залякати себе Росії».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні