Категорія
Новини
Дата

«Нова пошта» відкрила відділення у Кракові. Ще до 10 відділень у Польщі запрацюють у листопаді

«Нова пошта» відкрила уже друге повноцінне відділення за кордоном – у Польщі, повідомив співвласник компанії Володимир Поперешнюк. Воно розташоване у Кракові.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • За його словами, «Нова пошта» планує відкрити до 10 відділень у Польщі за кілька тижнів.
  • «Два-три тижні і ми відкриємо до 10 відділень у Польщі! А зараз, Краків – зустрічай!» – написав він.
  • В коментарях до свого посту Поперешнюк розповів, що незабаром відкриють відділення в Познані та Вроцлаві, а в Катовіце та Гданську відкриються в «другій черзі».
  • Також він повідомив про запуск нового додатку НП, який працюватиме в усьому світі.

Контекст

7 жовтня «Нова пошта» відкрила перше відділення у Польщі, воно вже працює у Варшаві.

До кінця року «Нова пошта» планує відкрити відділення в усіх великих містах Польщі, розповів раніше Forbes директор «Нової пошти» в Польщі Дмитро Вергун.

Вихід на польський ринок – перший етап глобальної експансії, яку задумали власники «Нової пошти» Вʼячеслав Климов, 47, та Володимир Поперешнюк, 47. До повномасштабного вторгнення компанія фокусувалася на розвитку в Україні, де зайняла панівне становище.

У 2021 році українці відправили через «Нову пошту» 372 млн посилок (+14%) – у кілька разів більше, ніж через державну «Укрпошту». Компанія займає 65% ринку посилок, «Укрпошта» – до 25%, Meest – до 3%, каже ексгендиректор Meest Group Марцін Куксіновіч.

Виторг НП за 2021 рік зріс більш як на 20% порівняно з 2020 роком. НП його завершила з доходом 16,9 млрд грн і чистим прибутком 991 млн грн. Дохід основного конкурента – «Укрпошти – 9,2 млрд грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні