Категорія
Новини
Дата

«Нова пошта» відновила відправку продуктів до ЄС

«Нова пошта» відновила відправку продуктів до країн ЄС завдяки частковому зняттю обмежень на польській митниці. Про це йдеться в пресрелізі компанії.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Після того як уряд Польщі зняв обмеження на імпорт та транзит деяких видів харчових продуктів, «Нова пошта» відновила приймання деяких продуктів у складі міжнародних посилок, які прямують до ЄС, йдеться в повідомленні.
  • Оновлений перелік харчів, які можна відправляти за кордон: шоколад та шоколадні цукерки з начинками, вафлі, печиво, пряники, жувальні гумки, хрусткі хлібці, сухарі та грінки, готові соуси, кетчупи, гірчицю, консерви з риби або рибної ікри – за умови, якщо такі продукти придатні до тривалого зберігання, транспортуються виключно у заводському неушкодженому пакуванні та не вимагають спеціального температурного режиму зберігання. 
  • Загальна вага продуктів, яка дозволена митними службами до відправки за кордон, – до 10 кг.

Контекст

15 квітня Польща ухвалила рішення про тимчасову заборону ввезення будь-якої сільгосппродукції з України. 18 квітня Україна та Польща домовилися про відновлення транзиту української агропродукції. Транзит запрацював вночі з 20 на 21 квітня.

19 квітня «Нова пошта» призупинила прийом харчових продуктів для відправки в країни ЄС.

Єврокомісія з 2 травня до 5 червня цього року заборонила імпорт пшениці, кукурудзи, ріпаку та насіння соняшнику українського походження до Болгарії, Угорщини, Польщі, Румунії та Словаччини. Протягом цього періоду агропродукція зможе, як і раніше, постачатися в інші країни – члени блоку.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні