Категорія
Новини
Дата

«Нова Пошта» збільшить інвестиції до 5 млрд грн у 2022 році. Понад мільярд витратить на будівництво терміналу в Одесі

Компанія «Нова Пошта» планує інвестувати 5 млрд грн у свій розвиток у 2022 році, що у 1,5 раза більше, ніж минулого року. Найбільшою інвестицією стане будівництво інноваційного сортувального центру в Одесі за 1,2 млрд грн, повідомляє компанія.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Будівництво одеського терміналу розпочали в червні 2021 року: зараз монтується каркас будівлі.
  • Термінал складатиметься з двох корпусів – поштового та вантажного, їхня загальна площа – понад 26 000 кв. м. Планові інвестиції – 1,2 млрд грн. На терміналі буде створено 700 робочих місць, заявляють у компанії.
  • У березні на терміналі розпочнеться встановлення автоматизованого обладнання. Зокрема, встановлять 48 телескопічних конвеєрів, які заїжджають безпосередньо до кузова автомобіля та допомагають автоматизувати процес навантаження та завантаження. На вантажній частині терміналу планується використання 50 роботів виробництва української SBR для переміщення вантажів.
  • Термінал розпочне роботу орієнтовно в листопаді. Він зможе обробляти до 40 000 посилок на годину.

Контекст

На початку лютого «Нова Пошта» відкрила в Дніпрі автоматизований термінал, який отримав назву «ДАТ» (Дніпро. Автоматизація. Оперативність). Термінал оснащений автоматизованим обладнанням нідерландської MHS Global та литовської Equinox і може обробляти 26 000 посилок на годину.

Після введення навесні цього року додаткової лінії сортування загальна потужність складе 36 000 посилок на годину. Це робить «ДАТ» другим за потужністю обʼєктом «Нової Пошти» після київського терміналу, який обробляє 50 000 посилок на годину.

«Нова Пошта» – найбільша логістична компанія України. Компанію заснували університетські друзі Вʼячеслав Климов і Володимир Поперешнюк у 2001 році. Компанія зараз має близько 10 000 відділень по всій Україні, кількість відправлень за 2021 рік склала 372 млн.

У січні засновники «Нової Пошти» заявляли про плани інвестувати в розвиток компанії близько 4 млрд грн до кінця 2022-го.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні