ОАЕ створили фонд Alterra у $30 млрд для боротьби зі зміною клімату /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

ОАЕ створили фонд Alterra у $30 млрд для боротьби зі зміною клімату

Getty Images

Президент Обʼєднаних Арабських Еміратів шейх Мухаммад бін Заїд Аль Нагаян, країна якого приймає кліматичний саміт COP28, оголосив про створення фонду в $30 млрд для глобальних кліматичних рішень, пише Reuters. Мета фонду – залучити $250 млрд інвестицій до кінця десятиліття.

Ключові факти

  • Фонд, який отримав назву Alterra, виділить $25 млрд на кліматичні стратегії та $5 млрд спеціально на стимулювання інвестиційних потоків на Глобальний Південь.
  • BlackRock Inc., Brookfield і TPG стануть першими партнерами із запуску Alterra. Група виділила $6,5 млрд у фонди, присвячені боротьбі зі зміною клімату, для глобальних інвестицій, у тому числі в країни, що розвиваються. Частина цих грошей уже спрямована на проєкти відновлюваних джерел енергії в Індії.
  • Зазначається, що достатній потік фінансів необхідний, якщо світ збирається наблизитися до досягнення цілей, викладених у Паризькій угоді, а збільшення обсягу коштів, доступних бідним країнам, є одним із головних питань на порядку денному переговорів у Дубаї.

Контекст

Alterra була заснована Lunate, нещодавно створеною альтернативною інвестиційною компанією зі штаб-квартирою в Абу-Дабі з активами понад $50 млрд.

Lunate належить її вищому керівництву та компанії Chimera Investment LLC, яка є частиною бізнес-імперії, контрольованої шейхом Тахнуном бен Заїдом Аль Нахаяном, радником з національної безпеки ОАЕ та братом президента.

ОАЕ зазнали критики за свої плани щодо розширення видобутку нафти і газу, оскільки світ щосили намагається приборкати шкідливі для клімату викиди вуглекислого газу, які виробляють ці види палива.

На цьому тлі ОАЕ прагнули спонукати фінанси та бізнес у ширшому розумінні виділяти більше грошей на боротьбу зі зміною клімату.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні