Категорія
Новини
Дата

Обстріли житлових кварталів, жертви серед дітей та мародерство. Міноборони склало базу даних прикладів брудної війни росіян

Міністерство оборони склало список із порушеннями армією РФ норм гуманітарного права під час вторгнення до України

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

У базі МО – 25 випадків. Абсолютна більшість із них – обстріли або потрапляння снарядів у житлові будинки чи лікарні.

Найбільша трагедія – обстріли будинків та дитячого садка у Охтирці Сумської області, під час яких загинуло пʼятеро осіб, включаючи дитину. Ще 15 людей було поранено. Внаслідок обстрілу лікарні у Вугледарі Донецької області 24 лютого, у перший день нападу Росії на Україну, загинуло четверо осіб та ще десять було поранено. Потрапляння снарядів у дитбудинок у Ворзелі на Київщині призвело до травм у 51 дитини, троє з них – у тяжкому стані.

Окрім цього, росіяни кілька разів обстрілювали промислові обʼєкти невійськового призначення: Трипільску ТЕС у Київській області, Вінницький олійножировий комбінат, складські приміщення та цивільні аеродроми. Окремий випадок – мародерство: військовослужбовці збройних сил РФ пограбували супермаркет у Мелітополі.

Загалом за три дні вторгнення Росії в Україну, за даними МО, загинуло 210 осіб (з них – шестеро дітей), ще понад тисяча отримали поранення. У випадках з прямими обстрілами обʼєктів цивільної інфраструктури загинуло 16 та постраждало 108 людей.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні