Категорія
Новини
Дата

Польські фермери планують поновити блокування руху на кордоні з Україною

1 хв читання

Польські фермери з 8 жовтня до 31 грудня планують блокування руху вантажних транспортних засобів перед пунктом пропуску «Медика – Шегині». Про це повідомила Державна митна служба.

⚡️ Лише 3 дні! Отримайте доступ до річної підписки Forbes Digital зі знижкою 40%. Промокод: MORNING. Оформлюйте підписку за посиланням.

Деталі

  • За інформацією від польської сторони, з 8 жовтня до 31 грудня 2024 року місцеві фермери анонсували можливу акцію протесту у вигляді блокування руху вантажних транспортних засобів на кордоні перед пунктом пропуску «Медика – Шегині».
  • Зараз оформлення транспортних засобів проходить у звичайному режимі.
  • Інформацію про акцію також підтвердив один із організаторів протестів Рафал Меклер. «Роботи у полі скінчились і можна боротися за своє», – йдеться у його дописі в соцмережі Х.

Контекст

Прикордонна криза між Польщею та Україною триває майже два роки: протести то вщухають, то набирають нових обертів, кордон блокували як польські перевізники, так і фермери.

Востаннє польські фермери блокували рух на кордоні у червні цього року. Головними вимогами тоді були обмеження на експорт української сільгосппродукції та скасування невигідних положень програми ЄС «Зелений курс».

Представники фермерів також вимагали збільшити терміни кредитування до 25–30 років, ухвалити закон про «сільські території» та відрегулювати процес оренди орних земель.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд